Смъртта на транссексуалния българин предизвика масово учудване в социалните мрежи и въпроси от какво си е отишла ексцентричната личност. Майката на покойната Дени повдигна завесата около случилото се.

Противно на първоначалната информация, Дени е починала не в Гърция, а тук в България. По думите на почернената майка, свещеникът в Сливница - отец Георги е отказал опело на покойната, което наложило да се молят на столични „попове“, за служба преди погребването.

„Днес се навършват 20 дни от загубата на моето красиво дете! Пиша тези редове с най-голямата болка, която една майка може да изпита. Преди 39 години родих син, в последствие разбрах, че всъщност имам дъщеря. Въпреки всички злобни приказки и погледи аз я обичах повече от всичко на този свят. Трудно е в България да си "различен", още по трудно е да си родител на "различен". ДА ТЯ БЕШЕ ДИВА, ЩУРА, НЕПОКОРНА, УСМИХНАТА, С НЕВЕРОЯТНО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР. ЗА ТОВА БЕШЕ ОБИЧАНА ОТ ВСИЧКИ. ЗАЩОТО ПРЕДИ ВСИЧКО БЕШЕ ЧОВЕК", написа майката на Денис.

"В интернет се изписаха какви ли не лъжи. Не, не - тя не почина в Гърция, почина тук до мен. Отиде си тъжна от отношението на лекарите, подигравките и презрението. Дори за погребението трябваше да се моля на попове (свещениците) от София, защото Отец Георги тук в град Сливница отказва да я приеме за последно сбогом в църквата.Църквата, в която Отец Георги служи отдавна не е на гражданите. Той е един Октопод , чиито пипала стигат до Ада. За него по-лесно е да откаже, поклонението и опелото на Дени да се състой в църквата и една майка да изпрати дето си в последния си земен път.“, разказва за премеждията през, които е преминала родителката на трансексуалното си дете.

Дени Лазаро живееше от 12 години в гръцката столица, където въртеше бутик за обувки и салон за красота. През последните месеци обмисляла да продаде бизнеса и да се прибере в родния край за да бъде с майка си, разказат нейни приближени.