Това постанови Районен съд - Пловдив, където се гледа делото. Неделчева влиза в психиатрично заведение в Кърджали. Решението беше взето по реда на Закона за здравето, след като лицето отправяше заплахи и закани спрямо личността и здравето на редица личности, сред които Дара Екимова, Ясмин Кирилова, Саня Армутлиева и др.

Делото срещу Г.Н. беше образувано в края на август 2024 г. след внесено искане от Районна прокуратура – Пловдив по повод депозирана жалба от страна на засегнатите лица. Днешното съдебно заседание отново се проведе при закрити врата, с оглед защита на личните данни и здравословното състояние на лицето. Съдът разгледа и прие съдебно-психиатричната експертиза, която беше назначена в предходното заседание. Заключението на експертизата установи, че Г.Н. страда от психично заболяване, което попада в категорията на заболяванията, описани в Закона за здравето, и същевременно представлява опасност за себе си, околните и обществото.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Пловдив в 7-дневен срок от постановяването му. "Вярваме, че днешният съдебен акт ще доведе до нормализиране на ситуацията и ще допринесе както за подобряване на здравословното състояние на лицето, така и за облекчаване на притесненията и страха сред пострадалите. Ще продължим да следим отблизо развитието на случая и при необходимост ще предприемем допълнителни действия в зависимост от бъдещите обстоятелства", заявиха от музикалната компания "Вирджиния рекърдс", които представляват Дара Екимова като техен изпълнител.