Последната й сериозна връзка е пропаднала, а гаджето й Лъчезар Захариев се е изнесъл от дома им, гласи актуалната клюка в светските среди.Самата Диляна потвърди негласно края на връзката си, като хукна без мъж на почивка в Португалия веднага, след като се завърна от снимките на "Островът на 100-те гривни" във Филипините. Попова замина там със сина си Борил, който беше и рожденик наскоро, както и с няколко приятелки жени. Водещата обаче много рядко показваше Захариев за всичките години, през които живееше с него, така че нищо чудно просто той да не иска да бъде афиширан в социалните медии на Диляна.

"Язък, двамата бяха добра двойка", коментират близки до актрисата. - "Лъчезар не беше някакъв надут мачо като Блатечки, а скромно момче с чудесно чувство за хумор."

Според тях ресторантьорът е решил да тури край на отношенията си с Попова, след като видял, че те не се развиват вече година и половина. Захариев искал брак и по възможност - деца от красавицата, но на 42 години тя нямала никакво намерение да си губи времето с ново майчинство.