Във видео звездата, която се превъплъти в ролята на тийнейджърката Мия Термополис, която изведнъж се оказва принцеса на измислено царство Женовия написа: "Чудеса се случват! Обратно в Женовия. Приказката продължава." Първият филм "Дневниците на принцесата" се появи през 2001 г., а ролята на Хатауей беше пробив в кариерата й. "Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии" се появява през 2004 г., точно след като Ан участва и във филмовата адаптация на "Ела, омагьосана" през същата година.

Режисьор ще бъде родената в малайзия Адел Лим, която също потвърди новината за продължението: “Като изключителен фен на оригиналните "Дневниците на принцесата" съм повече от развълнувана да бъда част от вдъхването на живот на третата част на този любим филм". Засега не е ясно дали във филма ще участва Джули Андрюс в ролята на царствената баба на Ан.

Носителката на "Оскар" ще се завърне и за продължението на друг обичан филм - "Дяволът носи Прада". Продължението, чийто сценарий е написан от сценаристката на оригинала Алин Брош Маккена, беше потвърдено през юли.