Родната публика може да се потопи в близо 10-часов разказ, който проследява развитието и дейността на паравоенната група от 2013 година до смъртта на идеолога ѝ. Документалната книга на двама от най-изявените разследващи опозиционни руски журналисти – Денис Коротков и Иля Барабанов* може да бъде слушана в аудио формат ексклузивно в платформата Storytel. „Нашият бизнес е смъртта” се основава на дългогодишни разследвания на двамата опозиционни журналисти. Тя включва както работа „на терен“, така и сериозно проучване на документи, до които те успяват да си осигурят достъп.

За целта двамата успяват да установят близки контакти с представители на „Вагнер“, които се съгласяват да дадат ексклузивни интервюта или да предоставят конкретни свидетелства и доказателства за дейността на частната военна компания. Цената, която заплащат за това Денис Коротков и Иля Барабанов, са многобройни заплахи за живота им.

„Надяваме се, че за българската публика ще бъде интересно да научи повече за историята на „Вагнер“ и нейния основател. Ще чуете разказ за това какво са правили руските военни наемници в Близкия Изток и Африка, както и за участието и ролята им в мащабните военни действия в Украйна през последните години“, споделя Иля Барабанов.