Мъжът показа страхотни гласови данни и се оказа, че пее от малък, но все още не е успял да стигне до голямата сцена. Марио от години мечтае един ден да стане звезда и да спре да работи като готвач. Оказа се, че той крие доста пикантно минало.В амбицията си да се наложи в шоубизнеса, таланта, дори се е отдал на връзка с доста по-възрастна от него музикална легенда. Марио Тодоров е бил любовник на Емил Димитров преди повече от четвърт век, научи „Уикенд“ от хора от музикалния бранш. Той дори е живеел с попкраля в къщата му в „Драгалевци“ около година и половина.

Пеещият готвач всъщност е бил последната интимна връзка на легендарния певец. След него Емил така и не започва отношения с друг човек, защото го връхлитат болестите и е почти парализиран от тежкия инсулт. „Емил беше луд по него! Когато започнаха отношенията си, Марио беше съвсем млад, нямаше навършени 30 години. Тогава се представяше като Мариан – с това име го помним“, спомня си колега на Емил.Емил Димитров почина на 30 март 2005 г., след като така и не успя да се възстанови от тежкия инсулт, получен в началото на века.

От обкръжението на покойния певец издават, че победителят от „Пееш или лъжеш“ е получил доста материални облаги от един от доайените на българската музика. След като певецът получава тежък инсулт, любовникът набързо е прокуден от имението от сина му.Марио започнал да работи като готвач малко след края на връзката си с Емил преди 25 години. 55-годишният днес талант години наред се бори да пробие на музикалната сцена, но без успех.

Проверка на вестника показа, че Тодоров работи и в механа „При Райбера“ в родния си град Русе. Именно от там се познава с част от известните ни певци. Най-близък е с Деян Неделчев – Икебаната. Двамата имат доста снимки, на които се гушкат, а това лято са били заедно на море. От фотосите на последната любов на Емил Димитров се вижда, че се познава с Искрен Пецов, Поли Паскова, Ненчо Балабанов и още няколко родни знаменитости