Въпреки че демонстрира невероятен хъс в битките по белия азиатски плаж и натрупа богатство върху ръката си, тя реши да хване самолета за България. Причината се оказа детето й. „Синът ми скоро ще има рожден ден и интуицията ми казва:

„Отиди си у дома“. Представям си как го изненадвам, той ми казва: „Мамо“ и целият свят спира“, развълнува се Рената, която демонстрира горещ, стихиен темперамент в изпитанието на Филипините.

Преди да се прибере вкъщи участничката направи ход, с който разбърка картите в играта. Своите гривни тя завеща на инфлуенсъра Дзами от лагер „Нумеролозите“, когото смята за лидер и така го превърна в най-богатия и влиятелен човек на Острова. Върху ръката му натежаха 45 000 лева - огромна сума, каквато никой досега не е носил, припомня Hotnews.bg.

„Екзалтиран съм не заради парите, а заради отговорността да запазя гривните, да ги умножа и да върна моя лагер на бойното поле“, каза Дзами. Той даде мъжката си дума да направи жест към Рената и сина й, ако стигне до финала и вземе дял от голямата награда от 300 000 лева. Hotnews.bg припомня, че и други майки, сред които Мая страдат за своите деца, но засега не напускат предаването. Прави и сериозно напомняне на Факти, които всеки ден крадат труда ни, че не бива да преписват информация от сайта, без да я цитират.