Въпреки голямата си първоначална преднина, Венци не успя да се справи с финалния пъзел и напусна състезанието в изненадващия елиминационен сблъсък.

Победител в битката между лидерите на племената стана състезателката по борба от Дръзките - Магдалена. Втора завърши Анджела от Силните, която се движеше на последно място от самото начало, но бързата мисъл и точен мерник ѝ осигуриха оставане в надпреварата.

Индивидуално съревнование имаше и между изгнаниците от Блатото. Най-добра адаптивност към динамичното трасе показа акробатът Борисенко. Победата му спечели място в отбора на Дръзките. Последни завършиха баскетболистката Десислава и войникът Димитър, които получиха по един автоматичен номинационен глас.

Акробатът Борисенко си спечели място в отбора на Дръзките.

Отпадналият лидер на Храбрите Венци ще даде своето първо интервю в подкаста “След Игрите”. Там, заедно с водещата Ваня Запрянова, той ще обсъди представянето си в предаването, как се е справил с глада и усамотението на Блатото, защо избра да играе срещу Кралев и кого смята за най-достоен победител.

Утре вечер предстои оспорвана номинационна битка, а един от Дръзките ще бъде изпратен в изгнание.