Колко семейства ще влязат в Къщата на Big Brother Family ще стане ясно в понеделник, 15 март. Главният сценарист на шоуто Ники Николов обяви пред "отчаяните съпруги" Вихра и Даниела, че броят на двойките ще е между 9 и 12. Избраните семейства ще бъдат изолирани до деня на влизане в Къщата.

"Единствено е уточнена бройката на децата, защото явно те са най-големият проблем в държавата", заяви още Ники Николов. Той разкри, че възрастта на малките участници в Big Brother Family е между 2,5 и 7 години. Те ще са и единствените, които няма да бъдат изцяло изолирани и ще имат достъп и до външния свят. Които родители решат, ще могат да изпращат децата си на училище.

"Oпитахме се да убедим семействата да не взимат децата си в Къщата, ако имат на кого да ги оставят. Тези, които предпочетоха да влязат с тях, нямат на кого да разчитат", разказа още Ники Николов.

Къщата на Big Brother Family ще е най-голямата строена до момента. Шоуто ще снима живота в едно мини-градче, в което ще има всички елементи от външния свят - магазин, ресторант и др. За тези глезотии семействата ще разчитат на седмична заплата, която ще е съобразена спрямо доходите на двойката отвън. "Всеки ще влезе със статуса си - богатият ще е богат, бедният ще е беден", разкри пък водещият на Big Brother Family Ники Кънчев.

Най-важното в новия сезон на шоуто е дебатът, който ще тече в студиото. В него ще се дискутират всички важни теми, свързани с живота на българското семейство.