Българският модел Кремена Оташлийска стремглаво катери върховете на световния моден подиум.

След като миналата седмица участва в повечето ревюта от Седмицата на модата в Барселона, от няколко дни хубавицата щурмува и дефилетата с висша мода в Париж.

Оташлийска, която преди повече от година направи големия си пробив в проекти на Карл Лагерфелд и Джорджо Армани, се разходи по котешката пътека във френската столица за Chanel.

Това не е първата й изява за луксозната модна къща, чийто творчески директор е именно Лагерфелд. Българката е участвала и в други ревюта на марката, а също така е снимала и за каталозите им. В края на 2013 г.



Кремена влезе и в полезрението на Джорджо Армани. Той я избра за модното си шоу „Една нощ само”, в което бяха представени 160 тоалета, пише yep.bg.

Тогава българската красавица се представи пред холивудски особи като Леонардо ди Каприо, Рене Зелуегър, Мартин Скорсезе и др.



За откривател на Оташлийска се смята Ирина Папазова от агенция „Интерсаунд”. Именно тя изпраща нашенката на кастинги в модните столици.

Дъщерята на гимнастичката Юлия Мумджиева демонстрира грация и на представянето на пролетните котюр линии на Valentino, Elie Saab, Giambattista Valli.

Креми има зад гърба си фотосесии за водещи списания като AnOther, Vestal, Numero, Muse, W, Vogue.