Запознайте се с новото момиче в града – българката Креми Оташлийска, която все още не се е похвалила на приятелите си, че е модел на Баленсиага.

Трудно е да повярваме, че чаровната Креми е на едва 16. Макар, че все още усъвършенства английския си, българката цитира фрази на Оскар Уайлд сякаш това е второто й Аз. Любимата й мисъл, твърди тя, е: "В днешно време хората знаят цената на всичко, но не знаят стойността на нищо".

Откакто направи дебюта си по време на есенното шоу на Баленсиага, тя е също толкова заета със задачата да вземе шофьорска книжка, колкото със задълженията си пред фотоапаратите, пише  БГНЕС. За голямо нейно щастие, второто се получава далеч по-лесно от първото.

"Веднъж опитах да карам, но се получи зле. Един ден баща ми каза: "Ако не вземеш книжка, винаги мога да ти наема шофьор".

Макар, че все още не е усвоила правилата за движение по пътищата, българката успя за едва няколко месеца да си спечели работа с Нумеро и Анадър. Тя вече работи със Стивън Мейзъл по един от проектите на Баленсиага. По време на посещението й в офиса на New York Magazine Оташлийска разказа за стреса от моделството, желанието да бъде млада майка и причината да гледа "Белязаният" постоянно.

- Разкажи ми малко за детството си.
- Докато бях в България, мисля, че имах едно от най-добрите детства. Не като днес с Фейсбук и всичко останало. Бях навън, катерех се, израснах със синини и такива неща (смее се). Детството ми общо взето премина с две момичета. Аз бях тази, която контролираше нещата. Казвах: "Ако не направите това, няма да си играем". Бях наистина лоша.

- Как те откриха?
- В България баща ми имаше приятел, чиято съпруга има агенция. Тя ми каза: "Трябва да го направиш". И аз отвърнах: "Окей, нека опитам". Така преминах през тест. Бях на 14, поне така мисля. Изпратиха го в Барселона, защото на практика живеех там. В Барселона ме хареса Вю Мениджмънт, а оттам Форд.

- Какво минаваше през главата ти в момента, когато се разхождаше по подиума на шоуто на Баленсиага?
- Бях наистина, наистина нервна. Надявах се да не падна. Подът бе направен от лампи и когато стъпиш на него, се чувстваш сякаш си на път да ги счупиш. При това носих високи токчета. Но когато се качих на подиума, си помислих: "О, да! Tук е хубаво!".

- Някога тренирала ли си походката си?
- Може би малко, когато носех високи токчета. Но човек не може да се научи как да ходи. Всичко идва отвътре – или го имаш, или не.

- Изненада ли те нещо в моделството?
- Много е трудно. Много хора си мислят, че просто стоиш пред камерата и изглеждаш красива. Но не е така. Трябва да ставаш рано, да ходиш на кастинги, да се срещаш с много хора. Трябва винаги да изглеждаш перфектно, без значение дали си спал или не. Понякога работиш по над 12 часа. Пристигаш някъде на някое летище и отиваш директно на работа.

- Какво е мнението на приятелите ти вкъщи?
- Не са много тези, които знаят, защото не обичам да казвам. Иска ми се да им кажа, когато съм наистина известна! Вече все повече разбират, защото питат "Какво правиш в Ню Йорк?". Наистина се радват за мен. Но повечето от приятелите ми са момчета. Не харесвам момичетата. Имам само две или три приятелки. Момичетата като цяло са фалшиви, а аз не харесвам този тип хора.

- Нека поговорим за нещата в живота. Кой е любимият ти...филм?
- "Белязаният"! Наистина го харесвам, защото показва част от истинския живот. Искам да кажа, не целия. Но... харесвам оръжията. Харесвам този тип екшъни. О, и наистина обичам "Тетрадката"!

- Музикант?
- Хаус музиката и българската. Сега, като живея в Ню Йорк, започвам да харесвам и ар енд би стила.

- Книга?
- Роалд Дал. "Чарли и шоколадената фабрика". Наистина готини книги има.

- Храна?
- Българската. Харесвам и турската. Освен това джънк фууда като МакДоналдс. О, освен това всеки ден ям сладолед.

- Известна личност?
- Анджелина Джоли. Тя е най-красивата жена в целия свят.

- Смяташ ли се за красива?
- Не... искам да кажа, не знам. Може би... да... но съм много критична към себе си и останалите. Перфекционист съм. Окей съм, но не харесвам краката си. Искам да бъдат по-дебели, твърде слаби са.

- Каква е най-голямата ти тайна?
- Притежавам много обувки за моята възраст – може би 30. Но не ги нося всички. Само два или три чифта. Така се случва винаги. Любимите ми са тигровите. Приятни са и са удобни.

- Имаш ли житейски девиз?
- Не мога да говоря за живота. Като например: трябва да направите това и това.... Но като цяло животът е труден за всеки. Няма значение дали си богат или грозен, или пък беден. В България имаме поговорка – да станеш първи е трудно, но да останеш първи е още по-тежко.

- Къде се виждаш след 10 години?
- Вероятно ще имам бебе. Или може би две, зависи как ще се развият нещата. Искам да бъда млада майка – на 21, 22 може би. Искам да имам бебе. Много хора казват: "Нямам време за бебе". Но това е наистина тъпо. За мен това е просто дете, няма да умрете или нещо подобно.

- Къде се виждаш утре?
- Ще си купя обувки. Намерих едни наистина хубави от евтин магазин. Ще си ги купя, ще се размотавам и ще си почивам".

Вижте фотогалерия:

Кремена Оташлийска