Екшън-звездата и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер заяви, че съпругата му Мария Шрайвър се е разделила с него, след като той й признал, че е баща на детето на една от помощничките в домакинството му, пише вестник „Лос Анджелис Таймс".

„След като напуснах поста губернатор, разказах на жена си за станалото, което се случи преди около десет години", посочи 63-годишният Шварценегер в комюнике до вестника.

„Разбирам и заслужавам чувствата на гняв и разочарование сред моите приятели и семейство. Няма извинения и поемам пълната отговорност за болката, която причиних. Извиних се на Мария, на децата си и на моето семейство. Наистина се разкайвам за стореното, заяви "Терминаторът".

Американското издание не разкрива името на жената или нейното дете, за да защити нейната самоличност.

*Мария Шрайвър и Арнолд Шварценегер

От вестника обаче посочват, че тя е напуснала работа „по взаимно съгласие" през януари тази година, след като работила за двойката в продължение на 20 години.

Изданието цитира и анонимен източник, който твърди, че Шварценегер е поел финансова отговорност от самото начало и все още издържа детето.

Бившият губернатор на Калифорния и Мария Шрайвър заявиха по-рано този месец, че се разделят след 25-годишен брак, за да имат време да работят върху бъдещето на тяхната връзка.

Двойката, която сключи брак през 1986 г., има четири деца, на възраст между 14 и 21 години, пише БГНЕС.

*Арнолд Шварценегер