Пловдивският рапър Ванко 1 предложи на държавата да даде за безвъзмездно ползване хотела, който му отне, на дом за сираци.

Идеята му дойде, след като по-рано днес стана ясно, че имотът няма да бъде обявяван за публична продан, а ще бъде предоставен в управлението на областната администрация или на Общината под Тепетата.

Както е известно, сградата с Исус Христос на покрива бе отнета в полза на държавата от комисията "Кушлев", след като не бяха признати редица разходи, с които е финансиран строежът.

7-етажната постройка, която бе собственост на фирмата на родителите на Иван Главчев, "Главчев Груп ООД", бе оценена на 810 502 лева.

Преписката за имота на бул. "Шести септември" в момента се намира в Министерството на финансите.

"Работим по този въпрос, откакто излезе съдебното решение. Разбрали сме се с финансовия министър Симеон Дянков, че ще бъде по-добре хотелът да не се продава, а да се предостави в управлението на областната администрация или на Общината", обясни Иван Тотев.

*Снимка: monitor.bg

"Не че моето мнение е меродавно в случая, но не съм съгласен с това. По-добре щеше да бъде, ако бяха дали сградата на деца без родители. А те, управляващите, какво правят в случая? Пак си разпределят пая помежду си", коментира Ванко 1 пред hotarena.net.

Рап изпълнителят предупреди държавата да не се разполага много-много в отнетия му имот, тъй като е убеден, че ще спечели делото срещу нея в Страсбург.

"И тогава държавата вече ще трябва да ми плати сградата по пазарна оценка, плюс пропуснати ползи. Ако я дадат на дом за сираци, няма да търся финансова компенсация", добави Ванко.