"Боксът е голямата ми страст. В момента много усилено тренирам и някой ден може да стана олимпийска шампионка".

Това заяви пред "България Днес" крехката и красива фолкпевица Ванеса, която обаче се оказа изключително бойна личност.

От няколко месеца изпълнителката е в боксовата залата и неуморно се поти край крушата. "От много време исках да тренирам бокс и накрая намерих време да реализирам тази моя мечта. Първоначално посещавах групови тренировки, но след това заложих на индивидуалните. Треньорът веднага ме похвали, че съм родена за този спорт - стойката ми е много правилна, а ударите ми са добри", сподели Ванеса.

Тя вече сериозно обмисля участие в първия си турнир, като ще прецени дали има сили за по-големи надпревари. Една от целите й е да се качи на олимпийския ринг, като това може да се случи още на игрите през 2020 г. в японската столица Токио.

"Усещам, че ми се отдава този спорт и затова съм амбицирана да продължа. Вместо да ходя на фитнес, влизам в боксовата зала и така натоварвам цялото си тяло. На следващия ден усещам болки, но се чувствам като преродена - физически и психически. Има и случаи, в които върху крушата си представям лицата на определени хора, за да се амбицирам да удрям по-силно", сподели през смях изпълнителката на хита "Послушната", чието дясно кроше има поразяваща сила.



Ванеса призна, че предпочита да тренира бокс, отколкото да го гледа. Само в един случай обаче прави изключение. "Когато Кубрат Пулев се бие, винаги съм пред телевизора. Подкрепям го като българка и се радвам за успехите му. Наистина е много добър. Ако някой друг е на ринга, нямам интерес към мачовете. Много по-интересно ми е да гледам футбол. Дори ходя на живо по стадионите", каза още фолкпевицата.

Ванеса признава, че от малка си е побойничка и е участвала във физически сблъсъци. С годините улегнала и станала по-кротка, но боксът й припомнил, че може да удря все така силно. От тежкия й ъперкът наскоро пострадал треньорът й. "Помоли ме просто да му покажа къде и как бих го ударила, а аз направо взех, че го нацелих в корема и му изкарах въздуха", добави талантливата изпълнителка.