Днес православната църква чества преподобни Сава Освещени. Празнуват Сава, Савин, Савина, Саво, Савка, Събин, Съботин, Съби, Събчо, Сабина, Събка, Съботина. На този ден има установена традиция да празнуват Слав и производните му, ако не празнуват вече на друг сходен на името им ден - Станислав, Белослава. На някои места почитат Сава като светец, на други като светица. Празнува се в чест на мъртвите. Носи се жито на гробищата и се раздава за “Бог да прости”. Приготвя се също като празничната Никулденска трапеза. Синът на аристократичен род от Кападокия (Мала Азия) на 18 години става монах и по-късно отшелник в пустинните местности край река Йордан. С наследството след смъртта на родителите си, той построява странноприемници, болници и един манастир до град Йерусалим. Манастирът "Св. Сава" съществува и до днес, а през цялото средновековие е средище на активна книжовна дейност.

При Луна във Водолей е полезно натоварването на мускулите на гърба. Аеробиката подобрява работата на сърцето. Процедури усилващи регенерацията на кожата, сега са безполезни. Повечето пластични операции нямат успех. В това време е подходящо за профилактика на плоскостъпие и варикозно разширение на вените. Ходете боси по неравни повърхности. Започнете грижата за себе си с плодова или зеленчукова диета, с антицелулитен масаж. Направете корекция или почистване на веждите си. Препоръчителни са упражненията на велоергометър, на батут. При Луна в този знак има свобода на самоизразяването в макияжа и все пак подхождат небесно-син лазур и оранжеви слънчеви пръски, сияещи бели сенки. Лак за нокти – от небесно-син цвят до тъмно-синьо с блясък. На външността ви благотворно ще се отразят физическите упражнения, разходка на свеж въздух, общуване с приятели и екскурзии до воден източник. Препоръчителни са всякакви водни процедури. Благоприятно е да приемете лечебна вана с добавени билкови отвари и ефирни масла. Добре действат билковите лосиони върху косата и лицето. Полезни са масажите, но не е желателно да се масажират коленете, особено ако има заболявания на вените. Епилацията отложете за друг ден.

От 13:24ч до 06:32ч на другия ден Луната ще се движи на празен ход. През този период не е подходящо да се започват важни дела. Каквото имате да вършите го правете преди това.

7-ми лунен ден е щастлив, особено първата му част. Имате възможности да реализирате планове и идеи. Цялата обкръжаваща ни природа откликва на всяка дума, даже случайно отронена. Денят има особено отношение към речта. Много е важно какво казвате. Старайте се да избягвате лоши думи. Всичко, което кажете може да се осъществи. Не провокирайте партньора си, за да не изговори нещо нелицеприятно. И вие не изричайте нищо лошо, не критикувайте. Добре е да си казвате любовни думи и колко ви е хубаво един с друг.

Подстригване – Косите подстригани в този ден улавят вълните на енерго-информационното поле в по-широк диапазон. Това засилва интуицията, води до неочаквани прозрения. Ще можете без да прибягвате до логиката да вземате правилни решения.

Сънища – И тук обърнете внимание на думите, които сте казали на сън или някой друг ви е казал. При това е важно в какво съчетание ще ги запомните след събуждането си. Над тях трябва да поразмишлявате. Правилното им възприемане може да измени вашия живот или да внесе необходимата корекция, за да бъдете успешни и щастливи.