Тази вечер Фермата осъмва с изненада – на отсрещния хълм с огромни букви от плат е изписано името на Мария.

Този романтичен жест свари съвсем неподготвена Мария, която от няколко дни показва явен интерес към госта на шоуто - Динко.

Тя дори решава да излезе с него на паша, за да види отблизо името си и да избяга от шегите на останалите. Мария излиза извън пределите на фермата именно с новия си ухажор - Динко, който споделя: “Като видях името й на баира си казах – тоз откачи. Мария е тежка жена. Аз ако съм на Михо, ще забравя Мария и ще си хвана някое друго момиче”.



Всички във “Фермата“ са убедени, че любовта на Михо е несподелена, но той е готов на всичко за нея. За първи път това признава и самата Мария – “Разбирам го и го приемам, но не съжалявам никого. Да изживяваш несподелена любов – това е част от живота и ако не го изживееш може би животът няма да е пълен“. Според нея Михо е станал по-смел, откакто е извън шоуто, защото докато са живели заедно, той така и не й признава чувствата си. Мария смята, че двамата са много различни, а Михо така и не я познава истински, тъй като не са общували в истинския живот извън фермата. Романтичният жест на Михо става повод и за много шеги по адрес на Динко. Краси казва, че Динко току що се е почувствал, като бежанец в България.



Българката, която от години живее в Палма де Майорка, е основен герой в епизода на Фермата в сряда. Днес тя като Фермер на седмицата, избира кого да прати на дуел в неделя вечер – Юлияна или Краси. Денят е емоционален за Мария, която като фермер на седмицата е отговорна и за организация на работата. След напрежението покрай избор на дуелист и изненадата от Михо тя е напрегната и си изпуска нервите срещу най-незаслужилия – Стоян, с когото се скарва, че се храни бавно, а има работа за вършене. Заповедническото отношение на Мария към ратаите и останалите играчи не се харесва на групата, а Иван и Андрей коментират, че тя направо ги тормози.