Новина за смъртта на Майкъл Дъглас стресна милионите му фенове по цял свят. Вестта се разпространи с шеметна бързина във "Фейсбук", но за щастие актьорът е жив и здрав.

Слуховете за предполагаемата смърт на големия актьор започнаха след съобщение във "Фейсбук", което бързо набра милиони посетители, съобщи MEDIAMASS. Ето какво написаха зложелателите: "Около 11 ч. на 7 юли 2016 г. нашият любим актьор Майкъл Дъглас почина.

Майкъл Дъглас (син на Кърк Дъглас) е роден на 25 септември 1944 г. Той няма да бъде забравен. Моля, покажете вашата съпричастност и съболезнования като коментирате и харесата страницата".

Стотици фенове веднага започнаха да пишат своите съболезнователни послания на страницата, изразявайки своята тъга, че талантливият 71-годишен актьор и продуцент е мъртъв.

Авторите на тази зловеща шега са използвали социалната мрежа, защото са знаели, че новината за смъртта на знаменитост от ранга на Майкъл Дъглас ще се разпространи светкавично по целия свят.

Едно скорошно проучване, проведено за Celebrity Post, показва, че по-голямата част (86%) от анкетираните мислят, че такива "черни шеги" не са смешни вече.

На 8 юли от екипа на Майкъл Дъглас съобщиха, че той не е мъртъв. "Той е част от дългия списък на известни личности, които са станали жертва на тази измама. Майкъл е жив и здрав. Да спрем да вярваме на това, което пише в интернет", казват от екипа.