Луната започва деня в знак Лъв. От 10:15 до 16:47ч ще се движи на празен ход, време, в което не е благоприятно да се започва нищо ново и важно. Пробужда се желание в човек да бъде център на внимание. Нуждае се от разбиране и внимание, поради което е готов да драматизира всяка ситуация само и сама да намери съчувствие у другите. Уязвим е гърба и сърцето. Да се избягва натоварването им.

В 16:47ч Луната се премества в знак Дева и отново става пълноценна. Хората вече започват да стават по-практични и отговорни. Уязвим е стомашно-чревният тракт и нервната система. Да не се правят операции на органите на коремната кухина, да не се вади апендиксът освен при спешни случаи. Подходящо време за гладуване. Храната да е лека и еднообразна. Да се избягва тежката храна. Претоварването на стомаха носи повече вреда, отколкото в друго време. Заемете се с решение на проблеми, касаещи собственото ви здраве. Всичко, което направите сега, ще е двойно по-полезно.

6-ти лунен ден до 11:25ч; 7-ми лунен ден от 11:25ч до 12:26ч на другия ден. Той е щастлив, особено първата му част. Имате възможности да реализирате планове и идеи. Цялата обкръжаваща ни природа откликва на всяка дума, даже случайно отронена. Мистиците препоръчват да се прекара денят в пълно мълчание.

Отношения – Денят има особено отношение към речта. Много е важно какво казвате. Старайте се да избягвате лоши думи. Всичко, което кажете може да се осъществи. Не провокирайте партньора си, за да не изговори нещо нелицеприятно. И вие не изричайте нищо лошо, не критикувайте. Добре е да си казвате любовни думи и колко ви е хубаво един с друг.

Облекло – Отдайте предпочитание на неярките и размити тонове. Избягвайте пъстрите цветове, особено червено и оранжево.

Подстригване – Косите подстригани в този ден улавят вълните на енерго-информационното поле в по-широк диапазон. Това засилва интуицията, води до неочаквани прозрения. Ще можете без да прибягвате до логиката да вземате правилни решения.

Секса по възможност да бъде бавен, с продължителна любовна прелюдия, с изобилие от ласкави думи, комплименти, различни любовни игри. Обезателно по време на секс използвайте музика. Сега тя засилва очароващото въздействие.

Гадания – Отличават се с висока степен на точност, но се обръщайте с въпроси касаещи вашите духовни проблеми и отношенията с хората.

Сънища – И тук обърнете внимание на думите, които сте казали на сън или някой друг ви е казал. При това е важно в какво съчетание ще ги запомните след събуждането си. Над тях трябва да поразмишлявате. Правилното им възприемане може да измени вашия живот или да внесе необходимата корекция, за да бъдете успешни и щастливи.