Луната се движи на празен ход до 09:48ч в знак Рак, след което преминава в знак Лъв. До този час изчакайте и не бързайте да предприемате нови и важни дела. Уязвими са зрението, сърдечно-съдовата система, диафрагмата и гърбът. Избягвайте всичко, което напряга сърцето и не се преуморявайте. Да не се използват солариум и сауна през днешния ден. Отложете оформянето на важни документи, което може да доведе до неприятности и загуби. Полезно е да завързвате запознанства с хора, които са ви нужни и необходими за вашата работа или за други неща. Може да изпробвате щастието си като си купите лотариен билет или пуснете тото. Благоприятно за визити или посрещане на гости.

В 5-ти лунен ден (символ Еднорога) трябва да разделите околните на две категории - на помагащи и на пречещи за хармоничното ви развитие, тъй като условно влиянието на “лошите” хора днес е по- засилено. Вие също не допускайте да имате недоброжелателно отношение към околните. Всички добри начинания трябва да бъдат довеждани до край, иначе тяхната незавършеност може да доведе до беди и проблеми. Нужно е да се откажете от различни съблазни, да дишате повече чист въздух и да консумирате чиста храна - вегетарианска. В този ден са противопоказни месо, риба, семки и орехи. Да се гладува също е нежелателно. Могат да се обострят болести на хранопровода и стомашно-чревният тракт. Тяхното лечение е противопоказно днес.

Облекло – Избягвайте светлите цветове. Може да носите червено и ярко жълто.

Подстрижка – дава импулс към творческа реализация и настройва човек на вълните на радостта, възстановява харизмата.

Гадаене – може да задавате само въпроси, които касаят душевното ви състояние и указания за кардинални изменения в живота ви. На останалите въпроси няма да получите верни отговори.

Секс – не само е приемлив, но и просто е необходим, за да могат правилно да се трансформират енергиите бушуващи у вас.

Покупки – Може да купувате всичко, каквото ви се иска – от най-малкото до най-голямото, от битова техника, до детски играчки. Ако купите дрехи или обувки, то ще ги носите дълго.

Сънищата – образите на вашите съновидения носят важна информация. Указват вътрешните процеси на изменение. За да не сгрешите при тълкуването, старайте се да не бързате. Получената информация се отнася не само за 5-ти лунен ден, но за целия лунен месец.