Потенциален нов наследник на състоянието на Принс изплува на небосклона.

Става въпрос за внучка на покойния полубрат на певеца.

Поплегендата почина внезапно на 21 април без да има признати деца, като сестра му и 5 полубратя и сестри са наследниците му, а специален администратор временно управлява състоянието му.

Друг негов полубрат, Дуейн Нелсън, е отговарял за охраната на Принс, преди да се скарат и да почине през 2011г., разкри адвокатът Майкъл Паден в писмо до съда. Падън е представлявал сина на Дуейн, който също е починал, но преди това е имал извънбрачно дете от жена от гр. Бъфало, намиращ се в околностите на Минеаполис.

Детето в момента е непълнолетно. Адвокатът почувствал „етичното задължение да посъветва майката за ситуацията, при която дъщеря й може да е легитимен наследник на състояние, потенциално равняващо се на милиони долари”. Всъщност до момента Паден не е успял да се свърже с майката и не е наясно дали тя изобщо знае за опитите му. Той е поискал от съда да назначи правен съветник на потенциалната наследница, освен ако майката не намери адвокат.

Това не е първият подобен случай. По-рано тази седмица 39-годишен затворник заяви, че е син на Принс, а майка му потвърди, че е правила секс с певеца в хотел в Канзас Сити през 1976 година. Карлин Уилямс, който е осъден заради притежание на оръжие и кражба на кола, поиска ДНК-тест. Сайтът „Дейли Бийст” разкри, че Уилямс е имал и опити в рап музиката, в които се е идентифицирал като син на Принс и е римувал как иска да убие прочутия си баща.