Докато феновете си докарват конюнктивит с разкадровки на трейлъра на шести сезон на „Игра на тронове” и гадаят дали конникът с буйни коси в баталната сцена не е възкръсналия Джон Сноу, друга интрига се затяга около един от най-ярките женски образи в сериала. Червената жрица, която според дузина теории връща Сноу към живот с окултните си способности, е на път да изгори в битката за престола във Вестерос.

След поражението на Станис Баратеон и предполагаемата му смърт при Зимен хребет бъдещето на Мелисандра изглежда твърде несигурно. Предположенията, че героинята на Карис Ван Хутен няма да изкара до финала, се засилват и от наличието на втора жрица в каста на фентъзито.

С демоните на огъня в предстоящите епизоди ще си играе и Мелани Лийбърд, която зрителите познават от „От местопрестъплението”.

Касапницата във фентъзито няма да понесе на холандката и заради факта, че с годеникът й Гай Пиърс („Поверително от Ел Ей”) чакат първия си наследник. Клапата на сезон 7 трябва да щракне през лятото, когато актрисата ще е в напреднала бременност и няма как да поддържа имиджа си на фатална изкусителка. Продуцентите Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс вече имат опит в баланса между снимачен график и паузите за кърмене с Лина Хейди (Церсей), която води второто си дете в разгара на работата по шести сезон.

Независимо от перспективите за оцеляване пред Червената жрица е ясно едно – тя ще стане подозрително близка с екранния си враг сър Давос. Това загатна в интервю за TV Line актьорът, дал живец на контрабандиста Лиам Кънингам. „Те не се понасят, но осъзнават, че имат доста общи неща.

И двамата загубиха Станис, което обезсмисля присъствието им в сериала.

И двамата страдат за Джон Сноу. Тя видя нещо в пламъците за този пич, а Давос го разпозна като добро момче и верен спътник. Давос симпатизира на Сноу заради качествата на лидер, които той не притежава.”, споделя Кънингам. Освен че надскача книгите на Джордж Р.Р. Мартин сезон шест се различава кардинално с философията, която Уайс и Бениоф налагат на характерите.

„Тази година всичко е различно. Има доста нови хора, но и много от вече познатите лица ще си отидат. Смъртта е най-обичайното нещо в „Игра на тронове”, но броя на избитите този сезон ме изуми. Това поддържа и съспенса в шоуто – фактът, че никой не е застрахован и може да се спомине по всяко време”, усмихва се Кънингам.

Премиерата на „Игра на тронове” е на 24 април по HBO, но докато тръпнат в очакване най-ревностните фенове на сериала могат да гледат маратон с втори сезон по новостартиралия HBO 3 от 2 април, всяка събота от 20 ч.