В новия брой на “Бащино огнище” младата звезда на “Пайнер” - Фики ще впечатли зрителите както с присъствието си, така и с таланта да изпълнява с много чувство и любов български народни песни.

Успехът си Фики обяснява с това, че още от много малък се е посветил на музиката. Вложил е много труд – свирене, пеене и желание от сърце да постигне мечтите си.

През 2012-та години в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София, където Фики е ученик, английският диригент Ричард Фростик, от Кралската академия в Лондон, прави кастинг за млади таланти, които да пеят в хор по време на откриването на Олимпийските и параолимпийските игри в Лондон, като част от вокалния ансамбъл “Гласовете на младежката музика”, който се включи в церемониите и събитията, съпътстващи световното спортно събитие. Фики е един от 5-ма българи.

“От тогава, може би, си повярвах, че един ден ще бъда на голямата сцена – казва Фики - Още тогава пяхме на огромна сцена с изпълнители от цял свят. За мен беше чест да бъда в този хор”, споделя в “Бащино огнище” певецът.



Две поредни години в навечерието на Новогодишния празник Фики отправя специален поздрав с народна песен към зрителите. Първата, която записва е “Зайди, зайди”.

“Тази песен знам от много малък. Баща ми ми акомпанираше на пианото, а аз пеех. Баба ми е народна певица и тя също ни е закърмила с любов към фолклора. Народната музика е голямо богатство за България. В нея има уникални мотиви. Много бих искал да запиша и народен албум. Мисля, че и това ще стане”, разказва певецът.

Видеото на песента “Лудо, младо”, която излезе в навечерието на 2016-та година, Фики е научил също от баба си и поднесе като красива изненада на своите фенове.
За младия изпълнител семейството е най-голямата упора.

“Ние винаги си пеем вкъщи. Дори и да няма повод. Когато сме цялото семейство за нас винаги е празник. Аз или баща ми сядаме на пиано, брат ми, който от скоро свири на китара, също се включва към нас. На празниците винаги сме заедно!”