Лицензиантът на „Мис Вселена” за България Маги Вълчанова планира смел скок в телевизионния бизнес.

Според мълва от кулоарите на БНТ тя е сред имената, спрягани за продуцент на шоуто, с което България ще избере представителя си на тазгодишната „Евровизия”.

Завоювайки втори мандат като шеф на обществената медия Вяра Анкова заложи в концепцията си провеждането на националната селекция за конкурса именно под формата на риалити. „Може и да е имало такъв проект, но с него не се случи нищо.

Продължавам обаче да се развивам в този бранш с „Мис Национален отбор”, едно риалити с български корени, което избира талисмани на националите ни по футбол, волейбол и баскетбол. За осъществяването му също си партнирам с БНТ”, обясни за „Монитор” Вълчанова.

Новината, че страната ни ще се завърне на „Евровизия” след двегодишна пауза, бе обявена от Вяра Анкова в навечерието на детската „Евровизия”.

Отличната оценка за организацията на шоуто в „Арена Армеец” от страна на EBU допълнително стимулира БНТ да търсят артиста, който да защити честта на страната ни от 10 до 14 май в Стокхолм.

Последните музикални посланици на форума бяха Елица и Стунджи. Тяхната „Само шампиони“ се класира на 12-о място през 2013 г в Малмьо. След тяхното участие БНТ се отказа от „Евровизия“ заради непосилната такса за участие и свития си бюджет за 2014-а.