Костадин Георгиев, по-известен като Коцето Калки, е и зъболекар, и музикант. Ексцентрик, запален по идеите на йога и източните религии. Калки стана популярен с концерта си на 5000 метра височина, под връх Еверест.

Потърсихме Калки заради острите му реакции към идващите у нас бежанци, в които той вижда опасност за нацията и културата ни. Миналата събота той бе в центъра на столичния протест срещу прииждащите маси от хора от Изтока, пише ''Всеки ден''.

- Коце, ти се оказа един от най-яростните противници на прииждащите у нас бежанци. Виждаш в тях заплаха за нацията ни, а миналата събота беше сред най-активните в протеста в София. От какво е провокирана острата ти реакция?

- На първо място от мисълта ми за бъдещето и за това в каква страна ще оставя детето си да живее. Може да си говорим различни неща, може утре да напуснем тази земя, но тя трябва да остане за нашите деца.

- Казваш, че чужденците, идващи от Изтока, носят само зло и беди?

- Не просто зло, а организирано зло. Това е организирано нашествие, дълго планирано и добре направено, с цел да се съсипе на първо място германската икономика. Да се съсипе единството на Европа и да се подмени населението с една аморфна, послушна маса, лесна за управление. Когато слушаме, че ни се казва, че трябва да сме готови да приемем 10 милиона бежанци, всеки българин с национално съзнание, колкото и да е мачкано, е наясно, че се върви към подмяна на населението.

- Всъщност големите европейски градове отдавна са със смесено население. По улиците на Лондон почти не можеш да видиш англичани, а в Рим - италианци.

- Как след толкова години война в Сирия, изведнъж сега тези милиони хора тръгнаха насам? Просто защото всичко това е добре организирано. В интернет са публикувани справочниците на арабски език за каналите, по които да се влезе в Европа, като се действа с телефони. Те са издадени от „Отворено общество" и производни фондации. Зад преселението стои сериозна програма, обявена още в изказванията на

Американската агенция по национална сигурност през февруари. Тогава Джордж Фридман обясни много добре какво възнамеряват да направят с Европа и че в основата на всичко това стоят икономически интереси. В областта около Сирия са открити невероятни залежи на природен газ, като няколко страни биха имали достъп - Израел, Сирия, Ирак, Иран. Визира се и отношението на Германия към един бъдещ съюз с Русия. Заради това се получава огромна организирана екскурзия в посока Европа. Двете култури обаче са коренно различни и не бива да се смесват, подобно на забранената смес от нитроглицерин с други съставки, защото става взривоопасна смес. Рано или късно ще се стигне до нов кървав конфликт.

- Ти самият обясни, че след някоя и друга година „тук ще се гърми".

- Мисля, че атентатът на бургаското летище беше доста показателен. И то когато нямаше масово навлизане на бежанци, успяха да проникнат терористи и да взривят автобуси в България. А сега какво става, когато има неконтролируем достъп на хора със съмнителен профил, както се изрази Бъчварова? Прииждащите са известни на международните служби като бойци от Ислямска държава, с криминални изяви в страните си.

Както стана ясно, 6 от 54-те, нахлули в Средец, са именно такива. Какво им трябва на тях, освен 5-6 ръководители. Каквото те им кажат - това ще направят.

- Постъпката на граничаря Вълкан Хамбарлиев, който застреля афганистанец при рикошет, предизвика двузначни реакции. Повечето отчетоха, че е изпълнил дълга си, някои обаче го нарекоха убийство.

- Още в деня след смъртта на афганистанеца 97% от българите подкрепяха граничаря, което означава, че сериозно се тревожат за бъдещето си. Защото, ако тези мигранти вземат превес у нас, с какви хора ще се подмени населението ни? С хора, които нямат отношение към нашите ценности, с хора, чиито деди никога не са воювали за тази страна. Които да се възползват от нашата социална система, ще ограбят нашия труд и стойностите, които с векове сме създавали тук. Точното определение за тези хора е едно - нашественици.

- Андрей Слабаков обвини телевизиите, че умишлено снимат майки с деца сред бежанците и така се провокира умилително отношение, при положение че мнозинството от тях са млади и яки мъже.

- Допреди случая на границата беше така, но сега нещата се промениха. Но нека кажем каква е стратегията на тези пришълци - те се движат на групи по обикновено 50 човека, взимат по едно семейство с възрастна жена и дете, които, ако се снима, тикат напред. Същинските организатори на нещата обаче остават в сянка до този случай, когато се разкри, че у нас влизат хора с рисков профил - на терористи.

- Мнозина обвиняват Ангела Меркел за политиката й към бежанците, има и оригинална трактовка за това.

- Нещата около Меркел са пределно ясни. Пъзелът около нея се подрежда. Тази година във Франкфурт на Панаира на книгата бяха представени мемоари, в които присъстваше мнението на Хелмут Кол за Меркел. Той показа в своите книги, че немската канцлерка я държат с откраднатите досиета от ЩАЗИ.

Ако си спомняте, преди 2 години имаше дипломатически скандал между Берлин и Вашингтон, когато подслушваха телефоните, но какво точно са открили, не се знае. Явно там има информация, с която държат Меркел и я карат да прави това, което е изгодно на тях. Няма как иначе тази толкова мъдра жена изведнъж да започне да прави откровени глупости, с които да застраши целостта на Европа.

- Опонентите ти по темата за бежанците те нападат, като използват хита ти „Векът на любовта", и твърдят, че пееш за любов и мир „само за някои". Това подмяна на посланията ти ли е?

- Разбира се, че се подменя смисълът на посланията ми. Хуманитаризъм не означава псевдохуманитаризъм. Не може да си наденеш лицемерната маска и същевременно да забъркваш регионални и глобални конфликти. Няма как да си затваряш очите за това, че рано или късно ще се стигне до сериозен конфликт в Европа, вече се върви към това. Няма как да се правиш, че не виждаш как се върви към взривяване на мира в Европа и България включително.

И накрая мен да обвиняват, че взривявам каузата на мира. Напротив - заставам именно зад тази кауза. Защото всяка нация има ареал, в който трябва да се развива и да обитава. Всяка нация да знае мястото си в тази цивилизация. Ако говорим за обединена Европа, говорим за Континента, който почита националите ценности.

- Но ако в Турция например има 3 милиона бежанци, у нас „се броят на пръсти", както се казва.

- Нима има точна информация колко са всъщност? Според полуофициална информация са 15 000. Колко обаче продължават да влизат и колко още ще дойдат... Но най-голямата грешка на родните ни политици е приемането на поправка в Закона за бежанците в Народното събрание. Алинея 2, член 3 гласи: „временна закрила се предоставя в случаи на масово навлизане на чужденци, принудени да напуснат държавата си". Както се казва, може хора от цял свят, които щракат пръсти и казват: „Аз съм бежанец и съм преследван", да дойдат и да се заселят тук. Значи хора от целия Близък изток, които са към 50 милиона, и от Северна Африка могат да се заселят тук и да подменят населението?

- Но нали бежанците би трябвало да се върнат на родна земя, когато приключи войната.

- Тя може да не свърши 30 години, а като живеят 7 години тук, те ще станат български граждани. И какво - готови сме да заселим 30 милиона африканци, малоазиатци или какви? Мисля, че тук е пределно ясно, че това е подмяна на населението, и българският народ трябва да излезе и да каже „не". Това, което се случва, е опит за смяна на една култура с друга. Опит за смяна на рафинираната европейска култура, люлката на цивилизацията с култура, застинала във времето от 6-и век с мрачното Средновековие на исляма. С културата на калашника и ножа, което е първата реакция в общуването на тези племена, навлизащи в България.

- Но вярата ни не е претопена 5 века.

- Да, с оръжие не се случи, затова сега се пробва с подлост. И то като се играе с нашите хуманитарни убеждения.

- Ще промениш ли репертоара си покрай тези събития?

- Нарочно не пях на площада, когато организирах протеста срещу чужденците. Не искам да свързвам музиката с това. В случая по-важни са словото и силата на разума. Апелирам към българите - ако искат да оставят тази страна във вид, подходящ за живота на нашите деца, да помислят какво правят с нея.