Позабравената фолк певица и бъдещ кандидат-президент Луна, крие доста тайни от миналото си. Фолк звездата не само, че не иска да се разчува какви ги е вършила по времето, когато беше чалга дива, но лъже и за произхода си.

Луна влетя в шоуто, пеейки македонски песни, рецитирайки „Майце си“ на Ботев и кръстейки се като правоверна християнка. Истината обаче е, че тя е с етнически турски произход, разкриват нейни колежки.

Изпълнителката на хитове като „Искам го, стискам го“ и „Тук-там“ прекрачи прага на Къщата в българска народна носия, пееща революционерска народна песен. Според мнозина обаче поведението на блондинката е повече от фалшиво и плачещо за внимание, заради което веднага интернет форумите я обявиха за лудата на сезона.

Както се оказва, певицата от лекия жанр не е нито чистокръвна българка, за каквато се представя, нито пък християнка. Рожденото й име е Лухче, но по време на Възродителния процес се преименува на Луна Найденова.

Тя запазва това име и до днес, като дори го ползва за артистичен псевдоним.



Друго доказателство за произхода на Луна/Лухче е факта, че говори турски език като майчин. Всъщност той е точно такъв, пишат „Всеки ден“, цитира hotarena.net.

Благодарение на познанията си по езика, който говорят край Босфора, преди години Луна се уреди с богат истанбулец, който й оправи живота, след като кариерата й претърпя тотален крах.

Години наред Луна бе и особено близка с лидера на ДПС Ахмед Доган. Тя редовно участваше в предизборните кампании на партията и дори няколко пъти бе специален гост в артистичните програми, огласящи прословутите сараи.

„В един момент обаче нещо й стана. След 2005 г. Луна изведнъж реши, че не е имиджово да е туркиня. Отрече се от етноса и произхода си и започна да се представя за чистокръвна българка“, спомнят си нейни колежки.

Според тях, певицата има наистина намерение да се кандидатира за президент на изборите догодина и отсега чисти имидж и репутация. Именно с тази цел тя е поискала да влезе и във „ВИП Брадър“, където да си направи безплатна реклама.

А за фиаското и панаирите, които все пак ще прави вътре, ще получи 60 000 лева хонорар.