Новаторското риалити шоу "Фермата" потегли по bTV тази вечер. 16 са претендентите за голямата награда от 100 000 лв., определяни от продукцията като "истински и стойностни личности, които независимо от възрастта, произхода и житейския си опит ще покажат, че българинът все още пази връзката със земята и народните ценности".

16-те ще са авантюристи, които попаднат в изоставена ферма без ток, вода и канализация и трябва сами да построят всичко от нулата. Освен на помощта на Бай Георги - Георги Михайлов, стопанинът на Фермата, участниците трябва да разчитат най-вече на собствените си качества и на уменията да работят в екип, пише ''Всеки ден''.

Всеки един от претендентите за наградата освен с индивидуалните си умения трябва да провокира зрителите и с личната си история. Сред бъдещите фермери има хора с опит в политиката и шоубизнеса, такива с горчив опит от живота и други, постигнали успехи, както в личен план, така и за България.

Най-младият участник е на 18 години и е дете на известни родители, а най-възрастният е „обикновен човек на 50 години".

"Фермата" е телевизионно риалити, излъчвано с голям успех в над 50 държави по света.

„Фермата" ще върне 16 българи 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца далеч от пътища и градове, без течаща вода и ток, без удобствата на модерната цивилизация. Животът в изолираната ферма е тежък, но за всички тези, които мечтаят за романтичния живот от миналото, това е шансът да разберат какъв точно е бил той.

За да оцелеят участниците ще трябва да се научат да се грижат за земята и за животните около тях, тъй като единственото нещо, което ще имат на масата си е това, което ще произведат със собствените си ръце.

По време на своя престой във фермата участниците ще получават помощ от своя Ментор. Бай Георги е съвсем истински и колоритен фермер, който ще им помага в ежедневните сблъсъци с фермерския живот, ще ги съветва как нещо да бъде направено в случай, че участниците не могат да се справят съвсем сами.

Менторът ще дава на участниците основни наставления как да се грижат за животните и за градината, ще им покаже как да облагородят оборите си, ще ги учи на тънкостите на различни занаяти, ще им покаже как сами да си правят хляб, сирене, кашкавал, масло и прочие.



Освен това, всяка седмица той ще дава на участниците различни задачи, обвързани по тематика с живота във фермата. Успешното справяне с отделните задачи по един или друг начин ще подобрява условията във фермата и ще помага на участниците да превърнат живота си там в по-приятно предизвикателство.

Всяка седмица един от участниците ще бъде избиран за Фермер на седмицата. Той/Тя ще се ползва със сериозни привилегии - ще живее в самостоятелна постройка, в която ще намери повече удобства от главната къща; ще получи мигновен имунитет от елиминиране за конкретната седмица, ще има право да избира 2-ма чираци - един мъж и една жена, ще седи на централно място на масата за хранене, ще разпределя отговорностите по изпълнението на седмичните задачи и цялата останала работата във фермата между останалите участници; ще отговаря за хазната.

Избраните чираци ще трябва да се преместят в бедняшка колиба и да живеят в непосредствена близост с животните цяла седмица. Те ще трябва да прислугват на останалите - да се грижат за прането, почистването, готвенето, сервирането на храната, да вършат главната мръсна работа покрай животните и т.н.

Освен предизвикателството за участниците да се справят с тежките условия на живот във Фермата, всяка седмица един от тях ще отпада. В края на всяка седмица двама участници ще се изправят на дуел един срещу друг.

Участниците във Фермата ще посочват първия дуелист, като това трябва да бъде един от двамата чираци на седмицата - мъжът или жената. Първият дуелист сам избира своя опонент, който трябва да бъде от същия пол. Вторият дуелист пък има правото да избере естеството на самия дуел.

Дуелите ще тестват силата, сръчността и фермерските знания на двамата дуелисти. Преди да се изправят един срещу друг, те ще прекарват последната нощ, отделени от групата - в две отделни колиби, където да се подготвят за дуела. Този, който загуби дуела, напуска фермата завинаги и така докато накрая не останат само финалистите.