Музикална компания "Пайнер" излезе с отворено писмо в подкрепа на фолклорната звезда Славка Калчева. Поводът е първоначално отложено, а след това провалено нейно участие. Ето какво се казва в изявлението на продуцентите на изпълнителката:

Подкрепяме справедливото възмущение на Славка Калчева. Споделяме огорчението на нейните почитатели, подведени от организаторите на празника в русенското село Николово, пише signal.bg.

Преди месец народната певица Славка Калчева е поканена от кмета на с. Николово да изнесе концерт на 2 август.

На 1 август Марийка Генова, кмет на с. Николово, се обажда и отказва участието на певицата. Причината, която посочва, е обективна: проливен дъжд в региона, който проваля празника. Дъжд има, но празникът си продължава.

На следващия ден, 2 август, когато публиката очаква с нетърпение звездата на вечерта, от сцената Марийка Генова обяснява на хилядите почитатели, че Славка Калчева няма да дойде, а причина за това са домашни проблеми на самата певица.



Категорично заявяваме, че Славка Калчева не е отменяла този концерт. В същност причината е единствено едноличното решение на Марийка Генова. Певицата няма проблеми. Само ден по-рано тя пее пред друга публика.Нещо повече, Славка Калчева никога не е допускала лични причини да провалят или да променят нейните концерти.

"Възмутена съм - заявява самата певица - Цял живот аз пея за хората. Вярвам им, а знам, че и те ми вярват. Никога не бих ги подвела!"

Името на Славка Калчева е легенда в българската музика и един кмет, колкото и да се старае, не може да остави и драскотина върху него. Хората ще запомнят Славка Калчева с прекрасните български народни песни, които пее и ще пее. А с какво ще запомнят кмета на русенското село Николово? Не толкова отдавна един друг кмет срамно отказа фолклорен концерт, но щедро дари Античния театър за лична забава.

В недалечното минало хитри собственици на дискотеки обявяваха фиктивни участия на звезди от компанията, за които нито фирмата, нито изпълнителите знаеха. Вечерта, когато истината лъсваше, собствениците се оправдаваха с капризите на певиците, които се отказали по една или друга причина. Както се казва: и дискотеката пълна и разходи - никакви. Е, половината гости си тръгват, но половината остават. Тъкмо решихме, че с тази практика е приключено и дойде случаят в русенското село Николово.Може би причината е в титлата "кмет", каквото и да каже - все е "истина"!
"Пайнер" ООД