Месец юли донесе много положителни емоции на Ави Бенеди.

Преди броени дни той изнесе своя първи концерт за българските си почитатели. Многобройна бе публиката, която се събра в един от най-хитовите нощни клубове във Варна, за да види на живо своите любими изпълнители Емилия и Ави Бенеди. Публиката посрещна с въодушевление самостоятелния репертоар на Ави, който включваше негови авторски песни на иврит, както и горещи парчета на арабски. Кулминацията на спектакъла бяха неговите два хитови дуета с Емилия - “Кой ще му каже” и “Балкания”.

Двамата изненадаха гостите и с изпълнение на един от известните дуети на Ищар, който е дело на Ави Бенеди. Заглавието на песента в превод означава “Заедно” и съвсем естествено пожъна успех и на българска сцена.

Междувременно певецът се подготвя за снимките на новия си клип, който е към песента “Хубав е животът”. Този път изпълнителят е подготвил бързо и закачливо парче, напълно в синхрон с развихрилото се лятно настроение. За текста на новата си песен, Ави Бенеди се довери на Мариета Ангелова, с която работи за първи път, а автор на музиката отново е самият той. Беквокалите в “Хубав е животът” са изпълнени от една от най-емблематичните звезди на телевизия “Планета”. Коя е тя, ще разберете много скоро. Режисъор на лентата е Лиор Бабадост.