Ашли не успя да се прибере в родния си край в Родопите заради бедственото положение, което е обявено там от няколко дни. Младата певица на Diapason Records искала да изненада майка си по случай рождения й ден, но снежният ад осуетил нейните планове.

Изпълнителката на „Ето защо“ признава, че професионалните ангажименти й пречат да се прибира при близките си толкова често, колкото й се иска. Тя дори почти винаги пропуска рождените дни на своите родители, които живеят в Мадан. Този път обаче Ашли планирала да уважи майка си за рождения й ден, но обилните снеговалежи, довели до натрупването на 4-метрови преспи и отцепване на района, я възпрели.

„Положението там е много страшно. Хората в региона, включително и родителите ми са откъснат от света. Без ток са от няколко дни и се очертава това да продължи поне още седмица“, разказа певицата.

„За щастие, поне има телефон и можем да комуникираме, за да се осведомявам за състоянието им, защото в противен случай бих се побъркала от притеснение“, каза още тя.

„Наистина много ми се иска да помогна с нещо на родителите ми, както и на останалите ми роднини, които живеят в района, но за съжаление, дори няма начин как да стигна дотам. Искрено се надявам скоро обстановката да се нормализира“, допълни Ашли.