„Много обичам да си стоя вкъщи. Което понякога е проблем, защото невинаги ми се излиза, когато някой ме покани някъде. Хубаво ми е у дома.”, споделя Славин Славчев от X Factor.

Но не бива да го смятаме за „скучен” домошар.

Като малък мечтаел да бъде романтичен мафиот. Силно се интересувал от ерата на сицилианската мафия и гангстерите, които обирали банки. Един от любимите му филми е "Обществени врагове" (с едни от най-любимите му актьори - Джони Деп и Марион Котияр, в главните роли). Харесва му романтиката в тези филми, а също и отношенията и чувството за справедливост.

„Тези хора имат някаква характерна осанка”, споделя той.

„Като дете гледах и си мечтаех. Покрай филма „Да изчезнеш за 60 секунди” с един приятел искахме да станем автокрадци и тръгнахме да си търсим в интернет инструменти за отваряне на ключалки. В неговия квартал имаше една много стара Лада и решихме да се пробваме с нея. Той стоеше на пост, за да гледа дали се задава някой, а аз през леко сваленото стъкло тръгнах да я отключвам с конец. Точно когато успях, чух приближаващ се към мен лай и без да се оглеждам, побягнах с всички сили по улицата. Това беше първият ни и единствен опит за кражба на автомобил. Бяхме на по 13-14 години двамата.”