Изглежда, че капитан Джак Спароу ще си намери нов враг в лицето на Хавиер Бардем, който е изиграл много запомнящи се роли на лоши герои.

Според слуховете той ще участва в петата част на поредицата на "Дисни" "Карибски пирати" в образа на злия герой.

Според сайта The Wrap испанският актьор е в ранен стадий на преговори да партнира на Джони Деп, който ще се завърне като Джак Спароу, и Джефри Ръш, който ще влезе в образа на капитан Барбоса. Планира се новият филм да се снима пет месеца в Австралия догодина и Хавиер вероятно ще изиграе призрачен капитан, търсещ отмъщение за смъртта на брат си, за която обвинява капитан Джак Спароу.

Възможно е Хавиер да се е заинтересувал от петата част на "Пиратите", тъй като съпругата му Пенелопе Крус участва в "Карибски пирати: В непознати води" през 2011 г. 45-годишният испански актьор се е превъплъщавал нееднократно в образа на злия герой. Освен запомнящото му се представяне като Силва в последния филм за Джеймс Бонд "007 Координати: Скайфол" той спечели Оскар за безупречната си игра в ролята на Антон Кригър във филма "Няма място за старите кучета" от 2007 г.

Ще внесе ли обаче нов вид зло в поредицата, която донесе приходи от 3,7 милиона долара в световния боксофис? Джери Брукхаймър ще се завърне като продуцент на "Карибски пирати 5", а "Дисни" се надява филмът да излезе на екран през юли 2017 г., пише БГНЕС.