Звездата на френското кино Жерар Депардийо ще снима филм в пловдивското село Калояново, съобщи „Марица”.

Първите кадри на лентата с работно заглавие "Le Voyage" ще се завъртят през ноември, а действието се развива през 70-те години на миналия век в малко селце.

Там времето сякаш е спряло, къщите са запуснати, домакинствата бедни, колите стари, хората тъжни.

"Le Voyage" разказва историята на възрастен мъж на име Ваня, който живее самотно след загубата на любимата си жена.

За да разнообразят и направят по-цветен деня му, близките решават да го изненадат с домашен любимец, но вместо куче му подаряват прасе. След първоначална съпротива Ваня обиква животното и разговаря с него като с най-близък приятел, но всичко се обърква, когато семейството решава, че Симпи трябва да бъде изяден.

За да спаси новия си другар, старецът пали стария си трабант и тръгва на чудновато пътешествие през бензиностанции, цигански табуни, изоставени селски къщи, площади, кръчми. Среща се с различни хора, сред които и Сандокан (актьора Кабир Беди, познат от ролите си в "Дързост и красота" и "Джеймс Бонд: Октопуси").

Нов приятел, с когото ще сподели последните мигове от живота си. Автор на сценария на филма е Франк Добрин. Той има опит в заснемането на продукции с български актьори.

В лентата му "The Winner 3D" е снимал пловдивчанинът Владимир Зомбори. В новия му проект вероятно ще участват и актьорите от Драмата Кръстю Кръстев, Русалина Чапликова, Анелия Ташева, Ивайло Христов и Симеон Алексиев.