Над 3,5 милиарда зрители ще проследят мачовете от Бразилия 2014 пред телевизори, таблети, смартфони; още поне 3 милиона ще бъдат по стадионите – радостни, викащи, тракащи с каширолите в ръцете си.

От Манаус през Рио до Форталеза улиците ще бъдат пълни с живот, с песни, с цветни тълпи от фенове, с мириса на океана, на Амазония, на фейжоада и кайпириня.

Една малка Бразилия, един мини Мондиал очаква софиянци и гостите на столицата пред зала 6 на НДК. Голямата тента на „Ариана Мондиал Камп“ с 8 по-малки шатри, разпъната на площ 1900 кв.м и с 350 души седящи места, отваря врати на 12 юни. Откриването ще започне от 19,30 ч. с програма с капоейра и батукада (самба и перкусионни инструменти) на група Cordão de Ouro България и с песните на Вяра Атова.

Потвърждение за участие като гости в откриването на „Ариана Мондиал Камп“ са дали селекционерът на звездния национален отбор от САЩ 94 Димитър Пенев и големият Красимир Балъков. Специален гост на откриването ще бъде временно управляващият посолството на Бразилия г-н Рикардо Гиера де Аружо.

„Ариана Мондиал Камп“ ще предложи през футболния месец до 13 юли не само огромни екрани, на които феновете да гледат срещите, не само море от бира, планини от скара и други течни и месни изкушения, а и международния турнир по джаги Roberto Sport Challenge, както и градски турнир по джаги.

Забавленията не се ограничават само с това. За заклетите и не толкова заклетите геймъри ще има 2 плейстейшъна, на които те ще могат да премерят сили за всекидневната награда – ваучер от 100 лв, предоставен от eMAG.bg. Както и да се съревновават за голямата награда – един брой на PlayStation 4. Освен това и Visa ще имат доста активности през целия месец.
Обаче развлеченията не свършват с това. От Хюндай-България са подготвили за гостите и феновете тест-драйвове, а в по-малките 8 шатри спонсорите ще предоставят свои игри и награди. И накрая, но не на последно място, за онези, които обичат футбола не само като игра, но и като футболни факти, ще има викторина с отговори във Фейсбук, като на живо преди мача от 19 ч. ще бъдат определени спечелилите.