Актьорът Кевин Спейси се вбеси по време на премиерата на пиесата "Кларънс Дароу" в театър "Олд Вик" в Лондон заради телефон на зрител, звъннал точно в кулминацията на монолога му.

Носителят на "Оскар" постави пиесата като подарък за лондончани, с която да отбележи края на десетгодишния си престой като артистичен директор на "Олд Вик".

Моноспектакълът "Кларънс Дароу" е посветен на млад адвокат от 19-ти век, който се налага като защитник на човешките права и печели репутация като "великанa на съдебната зала" заради спечелените дела в защита на обикновените американци, пише ''Пик''.

В кулминационната сцена, когато Дароу поднася своята пледоария, разобличавайки юридическите трикове на защитата на престъпника, в залата иззвънял мобилен телефон. Кевин Спейси млъкнал и след кратка напрегната пауза извикал гневно: "Ако вие не отговорите, аз ще го направя".

След което публиката избухнала в аплодисменти. Засраменият телефонист бързо напуснал залата. А след края на представлението първото нещо, което направили повечето присъстващи, било да постнат в Twitter похвални думи за постъпката на Кевин Спейси, съобщава "Тема".

Иначе критиката отдаде дължимото на неговото изпълнение, което "Таймс" нарече: "емоционално и завладяващо". Оказва се, че 54-годишният актьор е изиграл тази роля още преди 22 години във филм на публичната телевизия PBS.