Пищната красавица Ким Кардашиян се обяви срещу расовата дискриминация и обеща да използва статуса си на публична личност против расизма и разделението между хората.

Ким твърдо е решила да направи света "едно по-добро място за живеене" и упорито отказва да приеме нарастващите форми на расизъм. Бъдещата г-жа Уест е получила много обиди по адрес на чернокожата си половинка и връзката си с него, предаде БГНЕС.

"Ако трябва да бъда честна, преди да стана майка на Норт никога не съм си давала сметка за размерите на расовата дискриминация по света. Това е битка по-скоро на Кание, а не моя, но смятам, че за мен е било по-лесно да вярвам, че това е борбата на някой друг, а не моята. Виждала съм, а и съм ставала жертва на обидни подмятания относно цвета на кожата дали на мен, дали на мъжа до мен и много ме заболя. Осъзнавам, че расизмът и дискриминацията са още живи и съдържат също толкова омраза и ненавист, колкото и преди", написа Кардашиян на официалния си сайт.

Звездата сподели с феновете си, че се чувства отговорна като майка, публична личност и човешко същество да защити както Норт така и всички деца по света, които трябва да живеят в един нормален свят без расизъм. "Искам дъщеря ми да живее в свят, в който любовта един към друг е най-важна", добавя Ким.

Красавицата заяви, че първото нещо, което й предстои да направи, за да се справи с проблема, е да престане да се дистанцира от проблема, считайки го за чужд.