Елиминационният тест в съботното живо предаване се оказа непосилен за Марина Мицич.

26-годишната модна редакторка се превърна в поредната жертва на Къртицата и разплакана напусна Базата като призна, че тя не е новоизбраният саботьор.

Номинациите доказаха, че отборният дух напълно е напуснал участниците, а копията им хаотично поразяваха различни цели.

зненадващо се сдоби с три номинации, а Марина взе спонтанното решение да изравни резултата между него и Георги, като заби последното решаващо копие пред ММА боеца.

Така, емоционално и по женски, Мицич остана в очакване техния „братски” двубой да определи противника й на елиминационния тест.

Азбучната задача първоначално беше решена от Георги, но малка грешка направи Каменов служебен победител и прати Жоро на четири очи с Мицич.



Дуелът с въпросите приключи с очаквана победа за ММА героя, който се оттегли на заслужен отдих в Изолатора за неопределено време.

Марина призна, че на теста е играла с името на Александър Сано. Той ли е главният заподозрян обаче и ще бъде ли разкрита новата Къртица до края на играта – остават две седмици за отговор.

Съботната вечер подложи супергероите на истински емоции, заредени с истински ток. За пръв път от старта на играта, снощи Предверието беше наживо, а мисията на клетите участници-сервитьори беше подгрята с високо напрежение от кучешки нашийници.

Въпреки засечките по трасето, Заселниците припяваха любимите си песни и два от отборите спечелиха допълнително време за следващата голяма Битка.

Монтанският гард Каменов беше най-силно повлиян от токовите удари и това провали неговия тим. Тройката Мицич-Каменов-Джумпарова се представиха най-слабо и на Арената, където провалиха Битката „Трите прасенца” и загубиха 6000 лв.

Другите две тройки – Сано-Ивайла-Георги и Евгени-Бориса-Костя, удържаха калните борби с победа и спечелиха общо 12000 лв. за Групата.

Така финансовият баланс в момента е за 51740 лв. Къртицата и 135110 лв. за Групата.