Култовият Илиян Киряков от „златното поколение" на нашия футбол влиза във втория сезон на „Къртицата".

Продуцентите на шоуто официално разпространиха името му като първия сигурен ВИП участник, пише ''Всеки ден''.

Бившият национал взе участие в паметното Световно първенство през 1994- та в Америка, когато България стана четвърта. Кирячето, уви, се прочу най-вече с пръста, който бутна в задника на Балъков след поредния триумфален гол. Близо 20 години след тази сцена Илиян още не може да се отърве от циничните подмятания зад гърба си. Случката депресирала сериозно футболиста, издават близките му.

Според източници Киряков изнемогвал без пари през последните години и това била причината да се съгласи да влезе в „Къртицата". Рижавият дребосък едва свързвал двата края и разчитал само на приятели. Мълви се, че в шоуто той ще получи хонорар от 25 000 лева. Той се надява да изтрие спомена за позорната сцена със задника на Балъков и вече публиката да го свързва с приключенското шоу.

Митьо Крика е другият ВИП, който ще гледаме в новия сезон на „Къртицата". Фитнес маниакът, който напоследък се препитава като учител в Англия, е бил готов на всичко, за да впечатли журито на шоуто. Крика се явил като редови участник на кастинга, като си донесъл мадагаскарски хлебарки и буквално схрускал главата на една от тях пред смаяния екип.

Разбира се, тази „визитка" на Крика почти сигурно ще му уреди челно място в шоуто. Странно обаче какво ще прави Митьо, ако го извикат да участва в „България търси талант", където също се яви на кастинг. Пред журито мускулестият Митьо направил дежурния си номер - счупил няколко тухли върху главата си.

Фитнес маниакът явно е готов на всичко, за да намери място под тв прожекторите. След като разбрал, че екипът на „Къртицата" е спрял вниманието си и върху няколко жени с хомосексуална ориентация, едната от които управителка на заведение в Германия, Митьо се зарекъл да им помогне да се „излекуват".

Напират 10 000 души

10 000 са общият брой записали се за участие във втория сезон на „Къртицата", „Чувствахме се като в кастинг за холивудска продукция, рядко сме виждали на едно място толкова красиви и подготвени млади хора", споделят психолога на шоуто Ани Владимирова и главният редактор Ники Николов. На този етап около 2500 човека продължават в следващия кръг на риалитито.