Слави Трифонов не иска да има деца, защото приема за свой сина на сестра си Петя.

Племенникът на Дългия - Теодор, който е вече 20-годишен, е кръстен на таткото на водещия и от раждането си е слабост на цялата фамилия, а най-вече на известния си вуйчо.

Водещият приемал момчето като свое дете и се чувствал отговорен за отглеждането, възпитанието му и осигуряването на бъдещето му. Затова Теди от малък посещавал уроци по различни изкуства, свирел на виолончело като Слави, знаел и 4 езика и всичко благодарение на парите на водещия.

„Той му е като осиновен син и много се гордее с него. Държеше детето да получи най-доброто образование и никога не е пестял за това. По едно време дори го пращаше събота и неделя в Търново на уроци по френски, защото там имало добър учител”, обясняват колеги на Дългия и издават, че той бил особено горд, когато Теодор завършил математическата гимназия в Плевен с пълно отличие.

Трифонов присъствал лично на награждаването на племенника си и бил по-щастлив дори от родния му баща. Подарил му собствена кола, макар и не чисто нова, за да не се отличава твърде много от връстниците си, както и няколко хиляди лева, за да обиколи Европа на екскурзия.

„Условието на Слави обаче беше да учи в чужбина. Той искаше още след 7-ми клас да го вземе в София, за да завърши тук гимназия, но сестра му Петя не искаше да се отдели от нея толкова малък. Сега обаче нямаше избор, а и знае, че така ще е по-добре за детето й”, обясняват още близките на водещия от шоуто му.

Дългия пратил момчето да се изучи във Великобритания, като поел напълно таксите в университета. Теодор бил приет да следва финанси в Лондон миналата есен и се справял много добре, като първия семестър също завършил с отличие за радост на вуйчо си. Не закъсняла и наградата за труда му – апартамент в хубав квартал на английската столица.



Жилището било на името на сестрата на Слави Петя, но се знаело, че ще остане за сина й. Цената имота според колеги на Дългия е поне 200 хил. паунда, тъй като бил 90 квадрата с луксозно изпълнение. Отделно Трифонов пращал по 3000 паунда на момчето всеки месец, за да покрива спокойно разходите си и да се съсредоточи над уроците, вместо да му се налага да работи. От джоба на водещия се плащала и таксата за университета – 5600 паунда на семестър.

„Слави много разчита Теди да успее в живота и да стане първия висшист във фамилията. Самият той така и не е завършил Консерваторията и въпреки че не се срамува от това, настоява племенникът му да стане учен и да се реализира като голям човек. Гордее се с успехите му все едно му е син, защото го чувства точно като такъв”, обясняват хората на Трифонов, пише Pik.bg.

Освен да завърши образованите си Дългия имал и друго важно условие към племенника си още от времето, когато бил дете – да не разкрива кой е вуйчо му. Слави не искал приятелите и съучениците на Теодор да дружат с него, само заради това, че има известен роднина, както и да търпи негативни последици от популярността. Затова и до днес никой не знае точно как изглежда момчето и само близките колеги на водещия са го виждали зад кулисите на предаването му.

По думите им 20-годишният младеж бил почти пълно копие на вуйчо си – бил висок почти 2 метра, слаб, с издължено лице и черна коса, каквато на времето развяваше и водещият. Слави и сестра му имат много голяма прилика и явно за това и детето на Петя е взело чертите на Дългия.