Фенове на Преслава все по-често питат защо тя не направи дует с хип-хоп или поп изпълнител, каквато е тенденцията в последно време.

През годините певицата е доказала своите вокални качества с интерпретации на всякаква музика, а и името й се споменава с уважение от изпълнителите не само в попфолк жанра.

В "Открит микрофон" на Signal.bg тя призна , че има желание да направи съвместен проект с изпълнител от друг музикален жанр, но за момента все още не е намерила смелост да сподели това със собственика на "Пайнер" Митко Димитров.

"Имам огромно желание, има и хора, които много харесвам, няма да споменавам имена сега. На мен обаче ми е много трудно да занимавам моя продуцент с това. Нямам смелостта да му кажа, защото знам, че е сложно. Започва се с проект, за който трябва да се разберат помежду си с дадения изпълнител. Не искам излишно да го натоварвам, иначе имам желание. По-такава съм си, че не смея да кажа. Може би ми е грешка... Не искам да го ангажирам и да го занимавам, не искам да е на всяка цена, нали:

"Искам с този да направя, той е съгласен, ние искаме...". Или трябва да намеря песен, която да знам и да виждам, че е за нас двамата или двете, да знам, че ще е тотален хит, и тогава вече да кажа: "Аз ти гарантирам, че ще бъде хит! Разберете се вие".

Фолк изпълнителката призна, че харесва много песни от поп музика и хип-хопа, които се правят в последно време .

"Много ми харесват напоследък поп музиката и хип-хопа! Понеже напоследък в заведенията навсякъде вече пускат всякаква музика и обичайно ставам на техни песни. Много, много се кефя. Музиката трябва да върви, да правим хубави песни, не трябва да се делим изобщо" - подчертава тя.