Росица Пейчева ще бъде част от тазгодишното издание на традиционния фолклорен фестивал “Орфеево изворче”.

Певицата бе удостоена със специална покана и честта да е сред журито на конкурса, който се провежда ежегодно в Стара Загора.

Този форум, който вече има 13 издания, дава възможност за изява на талантливи деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на фолклора. Освен като популярен и талантлив изпълнител, Пейчева е известна и като доказан вокален педагог, който от години предава своя опит на млади таланти.

Звездата на телевизия “Планета Фолк” признава, че е изключително поласкана и горда от тази покана, защото тя е още едно признание за труда й, съобщават от музикалния канал.

Росица Пейчева ще бъде жури в раздела за “Индивидуални изпълнители – певци и инструменталисти”. Певицата издава, че е щастлива, че ще се включи в инициатива, която съдейства за запазване и обогатяване на българската национална култура.

Гласовитата родопчанка не е забравила и за своите многобройни почитатели, които иска да зарадва с нови и интересни проекти. В момента изпълнителката внимателно подбира нови песни, с които да обогати своя репертоар, пише signal.bg.