Ерик сподели в "Открит микрофон", че в последно време прави по-малко нови сингли.

Певецът направи една тъжна равносметка за това, какво трябва да пее, за да оцелява на музикалната сцена и онова, което всъщност му е на сърце.

"Не знам дали и аз самият спазвам някакъв баланс и дали имам толкова спад. Може би трябва да поработя малко по-усилено, но в никакъв случай не искам да пускам песни през два- три месеца, а да им дам живот. Песните, които в последно време правя, с изключение на дуета ми с Теодора, не са моите песни. Пускам такава продукция, защото знам, че се възприема на пазара, но това не съм аз. Правя го заради феновете и вълната, която е модерна. Няма защо да го крия, аз пея за тях. Ако трябва да пея за себе си, различна музика ще пея - и народна, и стил "Жените забравят добрите", ще пея "Липсваш ми". Аз съм такъв - по-лиричен, по-баладичен. "Един въпрос" и "Изневяра" много си ги харесвам. Кючеците не са ми страст, дори "Сто на сто", която беше хит, не съм я усещал" - откровен е изпълнителят на Диапазон рекърдс.

Ерик разкри, че в момента работи по нов албум, който трябва да бъде на музикалния пазар до няколко месеца. От представянето на последния му диск изминаха три години и изпълнителят е категоричен, че е време да обедини синглите, излизали от тогава насам, както и да включи няколко нови заглавия.

"Реших в албума си да включа песни, каквито на мен ми харесват. Съответно ще влязат и песните, които съм пуснал до момента, а те са доста вече. Тази година в края на лятото трябва да имам албум. Планувам да направя и промоция на морето, но пък знам, че медиите трудно ще дойдат там. Най-добре си е в София, защото всички медии ще дойдат и ще уважат събитието. Имам още една готова песен. Тя е кавър. Записана е, но още не съм й сложил заглавие" - разказва певецът, пише signal.bg.