Първият солов проект на Гергана Димитрова (Мистерията на българските гласове, Ева Квартет, Balkan Scientist), вече се разпространява в Европа и получи първите си позитивни ревюта.

Ким Бъртън от списание Songlines оцени „През очите на слънцето“ с четири от пет звезди и заключителните думи от ревюто й са: „Това е изключително сполучлив, освежаващ проект с красив замисъл, който е достоен наследник на предишните албуми, издадени от прохождащия лейбъл Елен Мюзик“.

В статията си Бъртън ласкаво подчертава изкусното преплитане на акустични с електронни елементи в записа, осъществената връзка между съвременни и архаични култури и въздействащия глас на Гергана Димитрова, преплетен с „хармонични клавишни мелодии и инструментални вихрушки“.



Освен с позитивното ревю, SONGLINES отличи албума с печат „Top of the World” и включи една от композициите в него в престижната компилация със същото име, която се разпространява в тираж над 1 милион копия в цял свят и е един от препоръчаните канали с музика на Британските авиолинии.

Всеки, който иска лично да се потопи в деветте магически композиции в „През очите на слънцето“ на живо, може да го направи на 7 март 2014 (петък) в Studio 5, когато Белонога ще представят албума с концерт. На сцената ще се качат Гергана Димитрова (глас, луупове, композиция), мултиинструменталистът и звуков инженер Алекс Нушев (електроника, бас, китара, клавишни), Костадин Генчев – кавал и Виолета Петкова – гъдулка.

Всички те ще омагьосат публиката с уникалното съчетание на модерна многопластова електроника, красиви фолклорни мелодии и ритъм с първична сила, повлияни едновременно от съвременните тенденции в звука и от архаичните традиции на аборигените и пигмеите. Свързва ги един изключителен женски глас на предела на възможното, който ще поведе слушателите към фантастичното и вълшебното.