Холивудската звезда Анджелина Джоли, която е посланик на добра воля при върховния комисар за бежанците в ООН, посети сирийските бежанци в Ливан, съобщи телевизия Ал Арабия в нощта срещу понеделник.

Според местните медии, цитирани от телевизията и РИА"Новости", в събота актрисата е била в град Захле, където живеят около 300 хил. бежанци от войната в Сирия.

В неделя Джоли трябваше да се срещне със семейства. Охраната на Джоли не е допуснала контакти с журналисти. Някои представители на медии твърдят, че все пак са видели актрисата, но тя била с покрито лице.

През юни миналата година Анджелина Джоли посети най-големия лагер за сирийски бежанци в Йордания. Тогава тя призова световните лидери да се обединят и да предприемат дипломатически усилия, за да прекратят войната в Сирия, като я нарече най-сериозната хуманитарна криза в света.

Джоли е посланик на добра воля при Върховния комисариат за бежанците на ООН. Тя посещава десетки страни, където се намират жертви на хуманитарни катастрофи. Актрисата основа и няколко благотворителни фондации и участва в големи политически форуми в САЩ и Европа, пише БГНЕС.