Любимецът на българските зрителки Иво Аръков разкри защо се е разделил с трупата на театър „Зад канала“.

„Много глупости се изписаха по темата, а истината е, че искам да се развивам като актьор. Искам да огледам новите хоризонти, да се запозная с нови хора. Напуснах, защото нямаше как да се направи такава координация, че хем да играя, хем да преследвам моите мечти и идеали“, каза той пред „Преса“.

„Ръководството на театъра не ме е изпратило на кораба на Колумб и не ми е казало „сбогом“. Вече сме толкова глобализирани, че за 8 часа съм на другия край на света“, допълни той. Актьорът продължава да работи и като модел.

На въпроса как приема титлата „секс символ“, той отговори: „Приемам го като комплимент, радвам се, но не галя прекомерно егото си с него. Това е нещо, което получаваш като титла, то е същото като зрителската оценка в актьорството“.



Аръков, който пътува доста по света, не харесва у българите това, че са доста неблагодарни и завистливи. „Това не го разбирам и казвам, че България не е това. Българинът не е това. Когато отидем някъде, аз задължително казвам, че съм българин. Аз искам да представлявам България“, заяви той. „Аз все още съм тук и се опитвам да направя нещо хубаво, но нищо хубаво не се получава, освен това да ми петнят името... Ами не виждам смисъл и аз да оставам за дълго тук“, допълва той.

На въпроса дали предстои с любимата му Мика Стоичкова да вдигнат сватба, той отговори: „Вярващ съм, но не религиозен. А подписът – пред кого е нужен и за какво?“.

Актьорът отвърна и на обвиненията, че се надява на материална подкрепа от бащата на Мика – Христо Стоичков. „Това малко ме натъжава и е проблем на едни други хора. Всичко около мен съм го постигнал с огромен труд и се надявам да се вижда“, заяви той.

„Стоичков за мен е легенда, която за съжаление е подиграна в България. Той няма нищо общо с това, което медиите се опитват да наложат като образ. Тъпото е, че у нас се опитват да го провокират и да го вкарат в ненужни манипулации“, смята Аръков.

Той категорично отрече твърденията, че с Мика ще се изселват в Маями. „Няма такова нещо като край на кариерата ми тук. Единственото ми желание и интерес са да се задълбочавам и да намирам нови хоризонти в тая кариера“, поясни актьорът.