Технологията на правенето на една песен не е лесна работа.

Най-големите звезди винаги държат всичко да бъде изпипано, до последния детайл и чак тогава приемат песента като своя, пише signal.bg.

Алисия, която е топ звезда на Ара Мюзик, сподели в "Открит микрофон", че една от особеностите при работата по нов проект е текстовото послание.

"Много държа на заглавието на песента. Заглавието трябва да говори и то е посланието на цялата песен. Случвало се е да получа текст и от него да взема две изречения и от тях да се направи нов текст, за да имам заглавие. За мен това е много важно. Всичко се ражда случайно. Имало е случаи, в които съм казвала: "Не знам какво ми се пее, слушайте песента и просто измислете нещо. Пращат ми текст и от него си харесвам едно изречение, от което се ражда и цялата идея за песента. Текст, който е станал от първия път, без да бъде променена една сричка, това е "На кръгъл час" и за нея имаше доста текстове, но когато получих този, в него нямаше нищо излишно" - разказва певицата.



"Мистър Грешен", "Познавам ли я", "Официално чужда", "Пак съм тук" и "Добре дошла" са песни от репертоара на изпълнителката, излезли през последните 12-13 месеца. Зад всяко от тези заглавия стои една история, претворена в песен, за които в медийното пространство често се спекулира, че са посветени на конкретни лица и ситуации от личния живот на Алисия.

"Човешките истории, без значение дали са на популярни хора или не, са едни и същи. Винаги ще има бивши, винаги ще има такива, на които е изневерявано или такива, които изневеряват, винаги ще има лъжа и т.н. Един човек през живота си минава през хиляди моменти, през всичко. Не мога да кажа, че песните ми са биографични, но има случай, в които съм изпяла песен и впоследствие ми се случва това, което съм изпяла. Гледам в самата песен да има някаква история, защото за мен е важно, когато я изпея, да има хора, които се припознават в нея. Аз трябва да изпея тяхната песен, защото ако тръгна да я правя биографична, това е песен за мен. Има сюжети, които са се случвали на 90% от хората, но казват: "Тя я пее, защото й се е случило на нея". Да, случило се е, но не само на мен".