Вече ви разказахме за изпълненията на рапъра Криско, които съвсем не са на сцената, а в един хотел в Горна Оряховица. Истината явно се оказа не съвсем благоприятна за израсналото в Габрово момче.

Докато медиите отразяваха ареста му, той се покри и не отговаряше на мобилните си телефони. През това време хора от Горна Оряховица се надпреварваха да разказват как Криско се е появил видимо неадекватен на сцената и как се държал арогантно с феновете си.

По-късно рапърът си позволи да кълне по адрес на новинарска агенция: “На тези в агенция, която завършва на ...иц да им изсъхнат... клавиатурите, дето пишат такива неща за мен”, заяви той в предаването на bTV “Тази събота”. Там Криско отново отрече да е вдигал скандали и призна единствено, че е счупил стъкло в хотела.

През цялото време, докато е бил в Горна Оряховица, рапърът е вдигал скандали и е вилнял. Това разкриха свидетели на изпълненията, пише Блиц. Криско е имал сключен договор с общината да получи 5 хиляди лева хонорар за участие в новогодишната програма на града. Отделно общината е платила трите стаи в хотела, където е трябвало да отседнат той и членовете на екипа му. Криско е получил и 5 куверта на стойност всеки по 55 лева за вечеря в ресторант, който минава за един от най-добрите в града.

Първият скандал е около 9 вечерта на 31 декември. Тогава Криско се оплаква, че в стаята му е студено. На място пристига служител от общината, който намира рапъра и компанията му разсъблечени, единият от прозорците – отворен, а климатиците – работещи на пълна мощност.

“Установи се, че климатиците са включени, затоплили са стаята, но явно понеже са пушили преди това, са отворили прозорците”, разкри кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.



Около 22 часа Криско отива да вечеря в ресторанта. Още с пристигането си започва да вдига скандал, че не му харесва масата, на която е настанен. Накрая става и си тръгва, без да вечеря. “Каза, че храната не му харесва, не беше доволен от нищо”, спомня си служител на ресторанта.

За среднощните изпълнения на Криско няма свидетели, но от хотела продължават да стоят зад думите си, че там рапърът е направил погром. Когато Криско се връща в хотела, на смяна там е момиче на около 20 години. Заедно с рапъра са още двама души. С единия от тях той иска да се прибере в стаята си, а другия – да настани в допълнителна стая. Скандалът става, когато рецепционистката му казва, че са платени само три.

“Момичето беше много изплашено. Крещял е, че общината плаща, опитвал се е да влезе при нея зад рецепцията, а там е касата с парите. Замервал я с цигарени кутии. Това е крехко, ниско и слабичко момиче”, разказа управителят на хотела Мартин Димитров.

Криско отрича да е правил погром и признава единствено, че е счупил стъкло. Служителите на хотела продължават да твърдят друго: “Хвана телевизора и го изтръгна от контакта. Когато се качи в стаята, ритна декоративна стена и тя се пропука, а от счупения прозорец си беше нарязал ръката”, спомня си Цанка Димитрова, собственичка на хотела. Тя още е в шок и предпочита да не говори за случилото се.

Независимо, че Криско се гаври с нея и останалите служители, тя проявява благородство, когато идват ченгета и подхващат рапъра. Жената отива в полицията, отказва да повдигне обвинение срещу него и дори се застъпва, молейки униформените да го освободят.

Цялата “драма” с Криско се разиграва в момент, когато семейството на Цанка Димитрова преживява тежка трагедия – съпругът й е болен от рак и се бори за живота си.