Ромският славей Софи Маринова влезе в поредната година от живота си в компанията на приятели и роднини.

На 5 декември звездата на попфолка отпразнува 38-ия си рожден ден. Софка не се плаши от възрастта, а възприема годините като натрупан опит и самоусъвършенстване.

Открито говори за личния си живот и без притеснение разкрива, че си пада по млади мъже, пише „Монитор".

- Софи, навършихте 38 години. Страхувате ли се от старостта?
- Не. Всяка възраст си има предимства. Аз много се промених. На 20 години въобще не мислех много, бях доста щура. От време на време се обажда лудата в мен, но сега вече като че ли улягам и повече си обмислям нещата. Внимавам да не злепоставям и сина си с някакви истории. Но не мога да кажа, че животът ми е скучен, напротив.

- Преди време папараци ви бяха щракнали гола. Как реагирахте, като видяхте снимките в Интернет?
- То вече минаха две лета, откакто ме хванаха по цици. Уж бях на частен басейн, как са ме снимали, не знам?! Моят продуцент Крум ме бъзика, че съм отказала да се разголя за Playboy, а пък после ме щракнаха без пари. Всяка година ми звънят с предложение да се съблека, но аз съм категорична, че няма да се появя дибидюс някъде и то за пари. Не ми е в стила. Даже преди няколко дни пак я бяха пуснали голата ми снимка по бомбарлаци.(смее се). Нямат изтриване тези снимки, ей...



- Имаше период, в който се оплаквахте, че не сте правила секс от две години. Успяхте ли да намерите заместник на Дачо?
- Както споменах, вече съм улегнала и внимавам да не засрамя Лоренцо. Страх ме е да не направя пак някоя грешка. Искам другарчето до мен да ме уважава и да обича сина ми. Може да е всичко, но Дачо се държеше много добре с Лоренцо. То кръвта вода не става. Засега още не съм се спряла на конкретен човек.

- Не сте ли малко претенциозна към мъжете?
- Колежки ме бъзикат, че само намирам кусури на мъжете. Харесвам по-малки от мен и това явно ми е проблем. Тези на моята възраст са ми скучни. Виж 20-25-годишните момчета са друго нещо. По не са обиграни. Падам си по агнешкото.

- Имате ли новини за Дачо? Какво се случва с него?
- Чувам се с баща му Петър. Дачо е в ареста в Италия. Хванал е добри адвокати и се надява, че до Нова година ще се прибере у нас. Като разбрах, че са го арестували, ми стана жал. Тъкмо се ожени за добро момиче и си направи семейство и го сполетя това нещастие. Но явно и него го преследва наказанието заради връзката ни.



- Промени ли ви се мнението за брака?
- Много исках да се видя в бяла рокля. Но сега се сещам, че като станах на 13 години, предчуствах, че няма да имам мъж и брак. Просто усещах, че ще ги сменям. Много трудно се задомявам. Даже и сега да срещна някой, не искам бракове и сватби. Важното е да сме живи и здрави, другото само ще си дойде.

- Вие сте единствената певица, която не се оплаква от злобни колежки и номера. Как успявате да се разбирате с конкуренцията?
- Може би не усещам злоба от колежките, защото аз самата съм много добре настроена към тях. Не мисля нищо лошо за новите таланти, които излизат на пазара. Аз винаги съм положителна, усмихната и гледам да ги стимулирам да правят хубави парчета. И за това нямам колеги, които да ме гледат с лоши очи.

- Участвахте в „Евровизия”, обаче конкурсът няма да се провежда в България. Ще ви липсва ли?
- Много жалко ми стана. Кризата вече е обхванала целия свят. Мислех пак да се явя, защото си изкарах доста добре. Лоренцо също много се забавляваше, даже иска да ходи на детската „Евровизия".



- Строга майка ли сте?
- Мисля, че не съм много строга майка. Но детето ми е добро и когато викна, стои мирно. Не му се карам за оценки. Оня ден ми донесе двойка по география, но не му се разкрещях. С лошо не става. С усмивка му казах: "то ученик без двойка не може”. Наредих му да си я поправи, а не само да ми иска подаръци. И на другия ден ми донесе петица.

- Искате ли Лоренцо да тръгне по вашите стъпки?
- Много желая, но той е още много малък и се притеснява от сцената. На наградите на „Планета” се престраши да излезе заедно с колежката Роксана. Надявам се да открие своя път в живота.

Лоренцо не кара златното колело

Като представител на зодия Стрелец Софка признава, че си пада по скъпите вещи. „Обичам лукса и лъскавите неща. За един рожден ден на Лоренцо му взех златно колело от Америка. Много е тежко и все още не може да го кара. Беше много скъпо, но продуцентът ми Крум даде част от парите. Колелото го снимахме и в клипа „Бате шефе", разказва певицата.

Колекционира аромати

Една от страстите на Софка е да колекционира скъпи парфюми. „Притежавам огромна колекция с аромати, но когато наближава рожденият ми ден, спирам да си купувам, защото знам, че това ще са ми подаръците. Получава се добре, защото съм на далавера и няма да харча пари”, разправя певицата. Случвало се е да дава огромни суми, само и само да притежава определен аромат в колекцията си. Най-скъпият й парфюм е от Англия. "Купих си го още докато бях с Дачо. Имах участие в Лондон и там си профуках целия хонорар. Но хич не ме е яд. Тогава още не бяха толкова популярни камъните „Сваровски”, а шишенцето беше обсипано с тях. Е, парфюма съм го изхабила, но шишето си седи за красота”, не крие изпълнителката.