В последното издание на „Събудете стените си“ тази година, Арт Рентал ще ви представи един от най-известните израелски художници.

Той е Илан Адар и не се страхува да гледа на популярните хора като на най-обикновени.

Най-обсъжданата изложба на Илан се нарича Stained (оцветен, изцапан, мръсен). Тя е посветена на световно известни личности, които оказват огромно културно влияние върху младите хора.

Вместо да се възхищава на идеалните визии, с които списанията и телевизията ни облъчват, Адар открива и подчертава всички несъвършенства на известните. За него една музикална звезда, модна икона или носител на „Оскар“ са най-обикновени простосмъртни. Но това не е, защото не се възхищава на таланта им или пък се опитва да неглижира славата и бляскавия им живот. Не, Адар иска да покаже на онези, които дават мило и драго, за да бъдат като своите идоли, че популярните лица от списанията и екрана са истински хора със своите съдби и проблеми, които далеч не са толкова съвършени. Че феновете, трябва също да възприемат себе си като истински, а не да правят и невъзможното, за да отговорят на Photoshop стандартите за красота. Те са лъжливи, нереални и ненужни, смята художникът.

И какво всъщност е красотата? Тя е неистинска, преходна и се открива с очите, на този, който я търси. Ако се вгледате хубаво в себе си, несъмнено ще откриете красотата, която потискате. Всички ние сме прекрасни, стига сами да си позволим да бъдем такива.

За да се насладите на една интересна, уникална и много любопитна изложба от последната за 2013 г. изложба „Събудете стените си“, елате в Towers Gallery в Софарма Бизнес Тауърс. Дата на официалното откриване е 11.12.13 от 19:00 часа. Вход свободен.