Докато останалите съквартиранти са го ударили на уволнение, Пламен продължава да крои планове как да спечели ВИП Брадър.

Той почти денонощно стои в стаята на Мира и разсъждава как да преметне другите.

За мен Тервел и Станка не са заплаха. Те прекалено тренират и не попадат в в полезрението на камерите. Прекалено са безлични, за да гласува някой за тях, разсъждава „милионерчето“.

Това е игра и те трябва непрекъснато да я играят, не да се чекнат на уредите и да разчитат на стара слава. Все пак не забравяй, че Станка е златното момиче на България и някой може да гласува, без да гледа предаването, посъветва го Мира.

Ха, че кой ще го направи? Кои са те? Донесли са по някой медал за България, но това е спорт. А тук сме в друго състезание, самоуспокояваше се великият комбинатор. Аз ще взема да си даря хонорара на някоя челяд, просветна му внезапно. На някои деца там, без значение какви. Хората много се трогват от такива работи и ще гласуват за мен. А после ще взема пари, ти знаеш откъде, довери той, цитиран от skandalno.net

Мира каза, че идеята е добра, но самата тя не може да дари нищо. Нямаме толкова пари, а хонорарът не е само мой. При мен се дели на четирима души и те няма да са съгласни, издаде за пръв път при какви условя е влязла Мира. Ти няма да го даваш, парите ще са си за вас. Аз ще дам моя, за да изпъкна.

Социоложката замислено си шиеше гоблена и преценяваше шансовете на Пламен.

"Никой от зрителите няма да повярва, че жестът му е истински", разсъждаваше тя. Ти досега беше егоист и гласуваха за теб, като за егоист. Едва ли ще ти повярват, че изведнъж си заобичал бедните деца. Пламен обаче хукна в изповедалнята да се съветва ще проработи ли идеята му.