Чешит от Варна с фамилия Левски е сред мераклиите да се борят с препятствия в следващия "Сървайвър".

В случай че спечели, той щял да дари наградата на деца в нужда. Повече от 4000 са кандидатите за шоуто, записали се само за 2 седмици. Срокът е до 15 ноември.

Пенсиониран водолаз от Гражданска защита, състезателка по художествена гимнастика от отбора на Нешка Робева, бивш затворник, лежал 5 години за побой, учителка по френски език,  дама, която се изявявала като войник в мисия в Ирак, руснак от български произход, обиколил 40 държави с велосипед, са част от пъстрата палитра на желаещите.

За риалитито напират и бивша Мисис България, общински първенец по шах, арменка, която тренира борба, самбо и арменски народни танци, неврохирург, учител по литература.

Голям брой от авантюристите са над 45 години. Не липсвали и много моделки, манекени, участнички в конкурси за красота. Имало и някакъв образ, който бил шампион по стрелба с автомат и наричал себе си "Най-добрият Лош".

Той бил убеден, че е следващият "победител в Survivor". Дестинацията още не е съобщена, но вероятно ще е или Камбоджа, или остров Ко Ланта в Южен Тайланд.